Русия обмисля конфискация на активите на чуждите компании, напуснали страната.

...
Русия обмисля конфискация на активите на чуждите компании, напуснали страната.
Коментари Харесай

Русия обмисля да конфискува активите на компаниите, напуснали страната

Русия обмисля конфискация на активите на непознатите компании, напуснали страната. Решени са главните задания по заменяне на глобения импорт в основни браншове, които обезпечават суверенитета на страната, разгласи през днешния ден президентът Владимир Путин.

Той призна, че западните наказания са нарушили снабдителните вериги на страната му, само че няма да спрат достъпа ѝ до най-съвременните технологии. Напускането на задгранични компании на съветския пазар може да е за положително, означи Путин.

Във видео-изказване пред Евразийския стопански конгрес в Киргизстан, съветският водач напомни описите Координационен комитет за многостранен контрол на за многостранен надзор на износа за някогашния Съветски съюз и социалистическите страни и означи, че нищо не се е трансформирало. Владимир Путин увери, че съветският бизнес ще запълни опразнените ниши.

" Заместването на вноса не е панацея и не считаме да се оправим единствено по този начин. Просто ще се развиваме. Където сме принудени да заместваме вноса, ще го вършим, евентуално с друг триумф. Но сигурно ще станем по-силни, изключително във високите технологии ", сподели Путин.

Владимир Путин не посочи по какъв начин Русия ще резервира достъпа си до западни съставни елементи и програмен продукт, отбелязва Ройтерс.

Руският президент напомни, че до неотдавна страната му е купувала пшеница, а в този момент е експортьор номер едно в света. Владимир Путин уточни нуждата от интензивен разговор за отвод от системата СУИФТ и прекосяване към директни контакти сред банки на другарски страни, в това число посредством системата за предаване на финансови известия на Централната банка на Русия.

" Нарушението на разпоредбите и регулациите в региона на интернационалните финанси и търговия не води до нищо положително. Просто казано, основава проблеми за самите извършители ", сподели Путин.

Владимир Путин съобщи, че нито един международен стражар няма да успее да отслаби посредством наказания страни като Русия, Китай и доста други, които водят самостоятелна политика.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР