Русия няма причина да очаква Украйна да изпълни задълженията си

...
Русия няма причина да очаква Украйна да изпълни задълженията си
Коментари Харесай

Лавров: Русия не може да разчита на добросъвестното изпълнение на законовите задължения от страна на Киев

Русия няма причина да чака Украйна да извърши отговорностите си по интернационалното филантропично право. Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров на конференция след диалози с президента на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК) Петер Маурер, предава

„ За страдание, нямаме особена причина да разчитаме на добросъвестното осъществяване от страна на украинските управляващи на отговорностите им според интернационалното филантропично право “, добави още Лавров.

Руският външен министър също разиска с Маурер по какъв начин киевските управляващи и националистите употребяват цивилното население в Украйна като жив щит.

„ Днес говорихме в детайли за политическата страна на въпроса. За това по какъв начин киевските управляващи и националистите, които управляват разнообразни обитаеми места, се пробват да предотвратят свободното излизане на цивилни, пробват се да ги употребяват като жив щит, разполагат тежки оръжия в градски блокове и други неща, директно противоречащи на интернационалното филантропично право “, разяснява още Лавров.

Русия и Международният комитет на Червения кръст се договориха да продължат взаимната работа, в това число посредством Министерството на защитата, акцентира ръководителят на съветското външно министерство.

„ Съгласихме се да продължим да работим по въпросите, и по линия на нашето министерство, и по линия на министерство на защитата ", сподели Лавров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР