Русия няма нужда да използва ядрени оръжия в Украйна. Това

...
Русия няма нужда да използва ядрени оръжия в Украйна. Това
Коментари Харесай

Русия няма нужда да използва ядрени оръжия в Украйна

Русия няма потребност да употребява нуклеарни оръжия в Украйна. Това съобщи през днешния ден съветският министър на защитата Сергей Шойгу в тирада на интернационална конференция по сигурността в Москва, съобщи Ройтерс.

Цитиран от ТАСС, той назова " неуместни " изказванията за опцията Русия да употребява химическо оръжие в Украйна.

По думите му украинските военни интервенции се възнамеряват от Съединени американски щати и Англия, а НАТО е нараснала " няколко пъти " разполагането на войските си в Източна и Централна Европа.

Шойгу съобщи, че договарянията за удължение на контракта " Нов СТАРТ " са " двупосочни " и че обстановката към този контракт за надзор на нуклеарните оръжия сред Съединени американски щати и Русия " не е лесна ".

Според Шойгу изказванието, че повода за присъединението на Швеция и Финландия към НАТО е съветската спецоперация в Украйна, е погрешно, защото тези страни се сближават с Алианса от доста години.

" Разбира се, формалното присъединяване на Хелзинки и Стокхолм в стратегическото обмисляне на НАТО, възможното даване на територията на тези страни за разполагане на ударни оръжия ще промени изискванията за сигурност в Балтийския район и Арктика и ще наложи преразглеждане на методите към отбраната на съветската територия ", съобщи ТАСС думите на съветския министър на защитата.

Шойгу също по този начин вижда капацитет блокът АУКУС (Австралия, Обединеното кралство и САЩ) да се трансформира във " военно-политически съюз ".

Руският министър на защитата прави оценка " специфичната военна интервенция " на Москва в Украйна като слагане на " завършек на еднополюсния свят ".

При дейностите си в Украйна " спазването на Женевската спогодба за разпоредбите при водене на война постоянно са били и остават в центъра на вниманието на командирите на всички нива ", добави съветският боен министър. В тази връзка той означи, че съветските военни интензивно вземат участие в доставката на филантропична помощ, възобновяване на инфраструктурата и опазването на реда " в освободените от националистите територии в Украйна ".

Източник: БТА
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР