Русия няма намерение да разполага ядрени оръжия в космоса, както

...
Русия няма намерение да разполага ядрени оръжия в космоса, както
Коментари Харесай

Путин: Русия няма намерния и планове да разполага ядрено оръжие в космоса

Русия няма желание да разполага нуклеарни оръжия в космоса, както обявиха в Съединени американски щати. Това разгласи президентът Владимир Путин на среща с непрекъснатите членове на съветския Съвет за сигурност.

„ Вие и аз към този момент обсъдихме лъжите, които някои фигури на Запад вършат по отношение на нашите сякаш хипотетични проекти за разполагане на нуклеарни оръжия в космоса. Казвам „ сякаш “, тъй като, както към този момент споделих и както добре знаем, ние нямаме такива проекти “, сподели Путин.

Ден преди този момент, отправяйки обръщение към Федералното заседание, президентът сподели, че още през 2008 година Русия е внесла предложение да не се разполагат нуклеарни оръжия в космоса, само че Съединени американски щати не са дали отговор на тази самодейност. Путин не посочи за какъв документ става дума. В средата на февруари американските управляващи оповестиха за „ сериозна опасност за националната сигурност “ заради съветска разработка, за която се твърди, че заплашва спътниците. Координаторът по стратегически връзки в Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби сподели на 15 февруари, че тези противосателитни оръжия към момента не са разгърнати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР