Русия няма да остави без реакция планираното от европейците. Това

...
Русия няма да остави без реакция планираното от европейците. Това
Коментари Харесай

Русия плаши ЕС с реакция при изземване на активи за Украйна

Русия няма да остави без реакция плануваното от европейците. Това съобщи прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков.

" Мисля, че европейците схващат, че ще спорен това решение. Може би това ще е въпрос не на една година, а на десетилетия, само че няма да го оставим по този начин ", сподели Песков в изявление за уеб страницата aif.ru.

В същото време,  европейците сами ще унищожат своята капиталова прелест, основите на комерсиалното право - основите на своята стопанска система, съгласно него.
 Западните банки се разтревожиха от концепцията на Европейски Съюз за съветските активи
Западните банки се разтревожиха от концепцията на Европейски Съюз за съветските активи

Опасяват се от скъпоструващи правосъдни разногласия, които могат да продължат с десетилетия

" Тъй като частната благосъстоятелност или правото на страната върху нейните активи са неприкосновени, те не могат да бъдат пипани. Ако нарушат това един път, ще получат незабавна реакция от страна на вложителите и ще навредят на репутацията си, която са спечелили в продължение на доста десетилетия, сподели той. Най-просто казано, те ще отрежат клона, на който седят. "

Припомняме, че някои западни банки са срещу предложенията на Европейски Съюз за преразпределяне на милиарди евро от лихви , извоювани от замразени съветски активи. Това разкриха високопоставени източници от бранша.

Опасенията са, че

Лидерите на Европейския съюз се съгласиха да продължат работата по проект за потребление на до 3 милиарда евро годишно за доставка на оръжия за Украйна в опит да засилят битката на Киев против Русия, която към момента ще има главните замразени активи. Според водачите на Европейски Съюз приходите могат да бъдат употребявани в границите на няколко месеца.

Някои банки обаче се притесняват, че след това може да бъдат подведени под отговорност от Русия , в случай че са забъркани в прекачване на пари към Украйна, и че проектът на Европейски Съюз може да бъде уголемен до активи в сметки, които те държат на глобени лица и компании.

Такова разширение към момента не е обсъждано от Европейски Съюз.

Източниците са обезпокоени и че предложенията ще доведат до по-широка ерозия на доверието в западната банкова система.
 Русия плаши западните банки с пагубни последствия при конфискацията на активи
Русия плаши западните банки с пагубни последствия при конфискацията на активи

Някои западни банки лобират против предложенията на Европейски Съюз за преразпределяне на милиарди евро от лихви върху съветски активи

Съгласно проекта на Европейски Съюз Европейския механизъм за подкрепяне на мира за закупуване на оръжия за Украйна. Останалите ще бъдат употребявани за възобновяване и реорганизация.

Законът за глобите на Европейски Съюз, Англия и Съединени американски щати нормално планува заледяване на активи, благосъстоятелност на избрани страни, само че не и конфискация . Активите могат да бъдат иззети според британското законодателство, само че единствено в случай че се смята, че са полза от закононарушение.

Разрешаването на конфискация и преразпределение на лихвите, извоювани от тези активи, излага банките на риск да бъдат оспорени от притежателите , предизвестиха източниците.

Един източник предизвести за прецедента, който това предложение ще сътвори и за " потреблението като оръжие на задгранични запаси и активи ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР