Русия неминуемо ще загуби тази война, защото Путин взема всички

...
Русия неминуемо ще загуби тази война, защото Путин взема всички
Коментари Харесай

Американският философ Франсис Фукуяма: Русия неминуемо ще загуби тази война

Русия неизбежно ще загуби тази война, тъй като Путин взема всички решения въз основа на данни, които са надалеч от действителността, твърди американският мъдрец, политолог и икономист Франсис Фукуяма в публикация, оповестена в American Purpose.

Ето какви мисли излага създателят на „ Края на историята “.

Поражението на Русия ще бъде ненадейно и пагубно, а не резултат от война на безсилие. Ще пристигна миг, в който армията няма да може да бъде снабдявана, само че и Путин няма да може да я анулира.
Съветът за сигурност на Организация на обединените нации за следващ път потвърди своята безполезност по време на войната. Единственото потребно нещо беше гласуването в Общото заседание: незабавно стана ясно кой кой е измежду страните. Конфликтът не може да бъде решен с дипломация, тъй като нито Русия, нито Украйна са подготвени на компромис.

Джо Байдън беше прав, когато реши да не афишира зона, неразрешена за полети, над Украйна и да не й дава полски МиГ-29. По-добре би било украинците сами да победят руснаците: Москва няма да има опция да упрекна НАТО за нападението и по този начин да избегне ескалация.

Путин няма да преживее провалянето на армията си. Той е " корав човек ". След като покаже своята непросветеност и уязвимост, той няма да има какво повече да предложи.
Войната нанесе удар по имиджа на всички международни популисти, които симпатизираха на Путин преди Русия да нахлуе в Украйна.

Става дума да вземем за пример за бразилския президент Жаир Болсонаро, унгарския министър-председател Виктор Орбан и, несъмнено, Доналд Тръмп.
Войната в Украйна може да бъде добър урок и за Китай. През последното десетилетие той построи видимо високотехнологична войска с доста малко действителен военен опит в реалност. Надяваме се, че при обмислянето на бъдещите си дейности против Тайван китайското управление няма да се заблуди по отношение на личните си благоприятни условия, както направиха руснаците. А самият Тайван, следвайки образеца на украинците, би трябвало да се погрижи за своята сигурност и да вкара още веднъж наложителна военна работа.

Поражението на Русия може да значи възобновление на международната народна власт, в която доста западни мозъци са разочаровани. Смелите украинци би трябвало да са признателни за това.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР