Русия не закъсня отговори на призивите на американския президент Доналд

...
Русия не закъсня отговори на призивите на американския президент Доналд
Коментари Харесай

Русия отвърна на Тръмп за Венецуела, САЩ се целят в нови антируски санкции

Русия не закъсня отговори на апелите на американския президент Доналд Тръмп " да се махне от Венецуела ", откакто стана ясно, че съветски военни са пристигнали в латиноамериканската страна, съобщи БГНЕС.
Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова сподели, че президента на Съединени американски щати " първо би трябвало да изтегли войските си от Сирия, преди да дава препоръки на Русия ". Според Захарова, Съединените щати бутат света към следващата неразбория с " безредни дейности и непредсказуемо държание ".
Председателят на Международния комитет на Руската федерация Константин Косачев разяснява, че Доналд Тръмп се пробва безсрамно да се меси в двустранните връзки на две суверенни страни. Косачев посочи, че Москва развива съдействие с Каракас във военно-техническата област въз основата на законни учредения, а американският водач се пробва да каже на Русия какво може и какво не може да прави в друга, самостоятелна страна.
Междувременно Съединени американски щати показаха вяра, че идната седмица НАТО ще разгласи нови наказания против Русия. Във Вашингтон има среща на НАТО на 3 и 4 април.
" Трябва да създадем повече, в сравнение с в този момент ", съобщи държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео. " Надявам се, че идната седмица, когато моите сътрудници в НАТО ще заседават, ще можем да обявим нова серия от ограничения, с които да окажем опозиция на дейностите на Русия в Крим, Азовско море и района ", добави Помпео пред Конгреса на Съединени американски щати.
Майк Помпео сподели и, че не е убеден, че Съединените щати вършат задоволително по обстановката с анексирането на Крим от Русия. По неговите думи, Вашингтон би трябвало да продължи да следва политика, чиято последна цел е връщането на полуострова в границите на Украйна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР