Русия не се занимава с убийства на политически опоненти, това

...
Русия не се занимава с убийства на политически опоненти, това
Коментари Харесай

Путин за Навални: Нямаме обичай да убиваме когото и да било

Русия не се занимава с убийства на политически съперници, това се отнася и за миналогодишния случай с Алексей Навални. Това съобщи съветският президент Владимир Путин в изявление за американската телевизия Ен Би Си, фрагменти от които бяха излъчени през днешния ден, съобщи ТАСС.

" Нямаме подобен бит - да убиваме който и да било ", сподели съветският президент в отговор на въпрос нареждал ли е нападение против Навални, съобщи Българска телеграфна агенция.

Навални, който е осъждан условно два пъти, беше разгласен за търсене поради нарушение на изискванията на присъдата си по делото " Ив Роше ". На 17 януари той беше арестуван на летище Шереметиево, а на 2 февруари съдът размени условната му присъда с ефикасна. Навални изтърпява наказването си в колония във Владимирска област.

Путин добави, че изискванията в наказателната колония, в която лежи блогърът, са същите, каквито са и за останалите пандизчии. " Към него (Навални) се ползват същите ограничения, каквито и към останалите. Те не са с нищо по-лоши, в сравнение с към другите, които се намират в пандиза ", сподели съветският президент.

Пред американската медия Путин също така загатна, че стотиците арестувани по време на щурма на Капитолия във Вашингтон са били обект на " гонене поради политическите си позиции ", отбелязва Асошиейтед прес. Путин направи връзка с тематиката за Навални. Той сподели, че западните медии показват Навални като отстъпник, а задържането му като назадничавост към един отстъпник в Русия. " Но ние виждаме нещата по изцяло друг метод ", добави той и даде за образец протеста от 6 януари във Вашингтон, когато протестиращи влязоха в Конгреса на Съединени американски щати, с цел да се опитат да спрат одобряването от изборната гилдия на успеха на президентските избори на Джо Байдън над Доналд Тръмп.

" Знаете ли, че 450 души бяха задържани, откакто влязоха в Конгреса? Те пристигнаха с политически претенции ", сподели Путин. Връщайки се още веднъж на тематиката " Навални " и на това, че Русия няма навика да убива никого, Путин запита: " Вие наредихте ли убийството на дамата, която влезе в Конгреса и която беше простреляна и убита от служител на реда? ", визирайки гибелта на привърженичката на Тръмп - Ашли Бабит. По време на щурма на Конгреса тя беше простреляна от служител на реда при опит да проникне през прозорец в пленарната зала.

Пред американската медия Путин сподели, че обвиняванията на Съединени американски щати към Русия, включително в хакерски атаки и интервенция в избори, са безпочвени и те нито един път не са показали доказателства за това. " Обвиняват ни в най-различни неща: интервенция в избори, хакерски атаки и по този начин нататък. И нито един път (обвиняващите) не си направиха труда да дават каквито и да било улики или доказателства. Просто безпочвени обвинявания ", сподели съветският президент.

През април Съединени американски щати оповестиха, че гонят 10 съветски дипломати и постановат нови наказания по отношение на хакване на американската айти компания " Солар Уиндс ". Резкият отговор на Путин на този въпрос в фрагмента от изявлението за Ен Би Си, който беше излъчен единствено два дни преди срещата на съветския президент с американския държавен глава Джо Байдън в Женева, демонстрира ясно напрежението в връзките сред двете страни, отбелязва Асошиейтед прес

В изявлението Путин добави, че Русия е подготвена да прегледа въпроса за размяната на пандизчии със Съединени американски щати. " Да, да ", сподели той в отговор на въпрос по тематиката. Руският водач добави, че в Съединени американски щати има доста повече арестувани под стража руснаци, в сравнение с американци в Русия.

Пред Ен Би Си Путин сподели, че Русия не се готви да се откаже от съдействието със Съединени американски щати в областта на космоса, съобщи ТАСС. Той обаче сподели, че Русия е изрично срещу милитаризацията на галактическото пространство.

Говорейки за връзките със Съединени американски щати, Путин сподели, че в тях Русия ще прокарва своите ползи в икономическата, политическата и военната сфера.

Президентът сподели също, че Западът прави опити да унищожи стратегическото партньорство сред Русия и Китай.

Държавният глава съобщи, че неговата най-важна задача в живота е укрепването на Русия. За ръководството на страната той сподели, че в Русия нищо няма да рухне, когато се смени президентът. Путин добави, че ще бъде подготвен да поддържа за правоприемник на поста си всеки, стига той да е безпределно лоялен на Русия.

" Ако аз видя някого, може и някой, който е сериозен към някои от моите действия, само че в случай че видя някого, който е лоялен на страната, каквото и да е отношението му към мен, аз ще направя всичко, с цел да поддържа този човек ", съобщи Путин, съобщи Ройтерс.

В изявлението Путин разяснява и случая със самолета на " Райънеър ", заставен да кацне в Минск на път от Атина за Вилнюс, с цел да бъде свален и арестуван там беларуският опозиционен публицист Роман Протасевич и неговата другарка. Путин сподели, че няма учредения да не има вяра на беларуския президент Александър Лукашенко за обстановката със самолета. Беларуските управляващи твърдяха, че самолетът е бил заставен да кацне в Минск поради бомбена опасност, която се оказала подправена. Путин съобщи, че нищо не е знаел по отношение на кацането на самолета и добави, че най-простото за медиите би било да попитат водача на самолета дали самолетът е бил принуждаван да кацне в Минск. Държавният глава сподели, че не утвърждава, само че и не осъжда решението на Лукашенко по отношение на кацането на самолета в Минск.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР