Русия не е основният търговски партньор на Унгария, но нейната

...
Русия не е основният търговски партньор на Унгария, но нейната
Коментари Харесай

Президентът на Унгария нарече руската икономика една от най-определящите в света

Русия не е главният търговски сътрудник на Унгария, само че нейната стопанска система е една от най-важните в света, сподели унгарският президент Каталин Новак пред Portfolio.

„ Русия беше, е и ще бъде, след войната тя няма да изчезне и няма да се разпадне изцяло. Руската стопанска система е една от най-определящите, с тесни връзки със страни отвън западния свят. В дълготраен проект би трябвало да вземем поради това “, цитира РИА Новости думите на президента.

Новак означи, че „ до момента Русия не е била най-важният сътрудник “ за Унгария и „ няма да бъде в бъдеще “, Будапеща работи за „ понижаване на зависимостта от сила от Русия “ и търси по света „ нови бизнес благоприятни условия “ посредством привличане на непознати вложители.

По нейните думи Унгария чака " да се върне към прагматичното съдействие както със Съединени американски щати, по този начин и с Китай ".

„ Западът и Изтокът не могат да влязат в борба. Трябва да избегнем по-нататъшната ескалация, разполагането на нуклеарни оръжия, експлоадирането на опустошителна Трета международна война. И би трябвало да помислим по какъв начин ще се развиват връзките ни с Украйна и Русия в дълготраен проект “, счита унгарският президент.

Унгарският външен министър Петер Сиярто сподели по-рано, че Будапеща не поддържа концепцията за нова студена война и " желязна завеса " сред страните от Изтока и Запада и счита, че с цел да избегне стопански колапс, Европа би трябвало да развива съдействие с Азия в актуалната геополитическа обстановка.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР