Русия напълно игнорира международното право и интересите на човечеството, заяви

...
Русия напълно игнорира международното право и интересите на човечеството, заяви
Коментари Харесай

Украйна: Русия събира ударни сили срещу родния град на Володимир Зеленски

Русия изцяло пренебрегва интернационалното право и ползите на човечеството, съобщи украинският президент

Украйна съобщи, че Русия е почнала да основава военни ударни сили, ориентирани към родния град на президента Володимир Зеленски - Кривой рог и предизвести, че Москва може да приготвя нови настъпателни интервенции в Южна Украйна, съобщи.

В същото време НАТО се приближава до най-значимото си разширение от десетилетия, в отговор на нахлуването на Русия в Украйна.

Президентът на УкрайнаВолодимир Зеленски съобщи във видеообръщението си тази нощ, че международната система за сигурност не работи. Като доказателство за това той уточни съветската инвазия в страната му, напрежението сред Китай и Тайван, както и сред Армения и Азербайджан поради Нагорни Карабах.

Русия изцяло пренебрегва интернационалното право и ползите на човечеството, съобщи Зеленски и акцентира:

"Нашият народ сплоти свободния свят освен към неговия блян за независимост, само че и към разбирането какъв брой е нежна нашата независимост. Свободата на всяка нация в Европа и в други елементи на света. Тази чупливост може да бъде предпазена единствено посредством взаимни дейности. За да сработи това в дълготраен проект, би трябвало да има ефикасна световна архитектура за сигурност, която да подсигурява, че никоя страна в никакъв случай повече няма да може още веднъж да прибегне до гнет по отношение на друга страна ".

Русия прави забележителна военна активност в източната, североизточната и южната част на Украйна, заяви Генералният щаб на въоръжените сили.

Евгений Евтушенко, кмет на Никопол, западно от Запорожие в Централна Украйна, съобщи в Телеграм, че градът му е бил обстрелван през нощта.

Целият смисъл на съветската атака на изток е да принуди Украйна да отклони войските си от зоната, която в действителност е рискова - Запорожие, сподели украинският президентски консултант Олексий Арестович в изявление, оповестено онлайн.

Междувременно американският Сенат утвърди присъединението на Финландия и Швеция към НАТО, след историческото решение на двете страни да се откажат от неутралитета си заради съветската инвазия в Украйна.

Вчера протоколите за присъединение на двете скандинавски страни към алианса бяха утвърдени и от парламентите на Франция и Италия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР