Русия нанесе в пиковите сутрешни часове ракетни удари по Киев

...
Русия нанесе в пиковите сутрешни часове ракетни удари по Киев
Коментари Харесай

Масирана руска атака в Киев, българската делегация е в бомбоубежище

Р усия нанесе в пиковите утринни часове ракетни удари по Киев и други украински градове, оповестиха военновъздушните сили на Украйна, представени от Ройтерс. Нападението съответствува с визитата на български депутати в украинската столица. 

Делегацията е в бомбоубежище заради атаките, удостовери началникът на кабинета на Росен Желязков пред Това е общоприета процедура при оповестена паника.

В елементи от града е спряно електричеството и водоподаването, удостовери екип на, който се намира в Киев и също прекара часове в бомбоубежище.

В столицата са се чули няколко гърмежа, след което системите за противовъздушна защита били задействани.

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви в приложението Telegram, че системите за Противовъздушна отбрана са били задействани. За момента не е ясно дали има жертви или вреди.

Олег Синегубов, губернатор на североизточната Харковска област в Украйна, сподели, че съветските ракети са блъснали инфраструктурни обекти в град Харков.

Meждувременно визитата на българските депутати в Киев продължава. Вчера ръководителят на Народното събрание Росен Желязков се обърна от трибуната на Върховната Рада, с цел да препотвърди поддръжката на България към Украйна.



След срещата на четири очи сред Желязков и ръководителя на Радата - Руслан Стефанчук, народните представители обиколиха едни от най-засегнатите региони в украинската столица, заяви.

Соломенският регион в Киев е един от най-гъстонаселените. Преди 37 дни е разтресен от детонация.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР