Русия намалява дипломатическото си представителство в Съединените щати по настояване

...
Русия намалява дипломатическото си представителство в Съединените щати по настояване
Коментари Харесай

Русия намалява броя на дипломатите си в САЩ

Русия понижава дипломатическото си посланичество в Съединените щати по гледище на американците. В края на януари 27 съветски дипломати ще би трябвало да изоставен Съединените щати със фамилиите си. Това удостовери посланикът на Русия във Вашингтон Анатолий Антонов.

В изявление за предаването “Пълен контакт” на известния прокремълски публицист Владимир Соловьов дипломат Антоново изрази недоумението си от държанието на американските управляващи:

" Визовият проблем не е решен за нас.Отнети са акредитациите на съпругите на доста наши приятели. Не издават визи на децата. Не разбирам какво цели тази политика на делене на фамилиите на дипломатите ".

Анатолий Антонов добави, че още 27 дипломати ще бъдат принудени да изоставен Съединените щати през юни, в случай че в това време казусът с визите не бъде решен.

Дипломатът упрекна американската страна, че раздухва мнимата съветска опасност, с цел да оправдае неуспеха на украинския президент Володимир Зеленски. Антонов уточни, че в това време Вашингтон продължава да доставя оръжие на Украйна, а НАТО - да се доближава до съветските граници и да усвоява Черно море.

Според него Съединените щати се заблуждават, в случай че считат, че Русия ще се уплаши от военния капацитет на Североатлантическия алианс.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР