Русия нахлу в Украйна, залагайки на бърза победа над нейните

...
Русия нахлу в Украйна, залагайки на бърза победа над нейните
Коментари Харесай

Ужасната катастрофа за Путин

Русия нахлу в Украйна, залагайки на бърза победа над нейните въоръжени сили, само че се оказа затънала в продължителна война, която дава доста уроци за характера на бъдещите спорове, написа Българска телеграфна агенция.

" Тайван си взема бележки " от войната в Украйна, означи през ноември ръководителят на Съвета на началник-щабовете на Съединени американски щати военачалник Марк Мили. " Има уроци, които научаваме. Има уроци, които европейските страни научават, и уроци, които президентът Си и китайските военни научават. " Русия освен не съумя да реализира задачите си, нахлувайки в прилежащата страна на 24 февруари, само че и западните съдружници на Украйна ѝ постановат наказателни наказания и изпращат на украинските сили непрекъснат поток от оръжия, които се оказаха извънредно значими на бойното поле.

" Едно от нещата, които хората научават, е, че войната на хартия е доста друга от същинската война ", сподели Мили. " В една борба има доста компликации, неразбираеми неща и гибел ", продължи той, като предвижда компликации за китайските военни, които нямат неотдавнашен военен опит, в случай че Китай реши да нахлуе на остров Тайван, който счита за своя територия, която би трябвало да си върне един ден - в случай че е належащо, със мощ.

Значението на логистиката

Ядреният боеприпас на Русия нямаше резултат на бойното поле, съобщи третият по сан чиновник на Пентагона Колин Кал, като прикани Пекин да си вземе записка. " Фактът, че Русия разполага с нуклеарни оръжия, не направи нашествието в Украйна сполучлива, даже в стратегически проект ", сподели той на конференция. " Мисля, че това е значим урок, който Пекин би трябвало да научи. "

Руската атака в Украйна " се трансформира в ужасна стратегическа злополука за Владимир Путин. Трудно ми е да допускам, че Си Цзинпин желае Китай да се сблъска със същата реакция от страна на интернационалната общественост " както Русия, съобщи още Колин Кал. Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин сподели, че реакцията на съдружниците на Украйна демонстрира решимостта на интернационалната общественост да пази върховенството на закона.

" Веднага откакто Русия нахлу в Украйна, видяхме по какъв начин страните се сплотиха и освен предоставиха военна помощ, само че и се включиха в наказания и търговски ограничавания, които мощно затрудняват Русия ", съобщи той на скорошен брифинг за медиите. Остин уточни два урока, които би трябвало да се извлекат от украинския спор: смисъла на логистиката и автономията, предоставена на сержантите в западните армии, както и образованието на украински военни в страни от НАТО. " Руснаците имаха логистични проблеми през цялото време " и към момента имат, изключително във връзка с боеприпасите, сподели той.

" Мисля, че украинците се сражаваха добре първоначално поради образованието, което им предоставихме на равнище взвод и отряд. Видяхме по какъв начин сержантите поемат самодейността на бойното поле ", съобщи американският министър на защитата. " Като нападнаха снабдителните линии и центровете за командване и надзор, те доста затрудниха задачата на руснаците през цялото време ", изясни шефът на Пентагона.

Боеприпаси в обилие

Според Марк Кансиян от Центъра за стратегически и интернационалните проучвания спорът е посочил по какъв начин бойното поле към този момент се следи непрекъснато. С безпилотните самолети и сателитните фотоси " е доста по-лесно да бъдеш забелязан и доста по-важно да се скриеш ", споделя той пред Агенция Франс Прес. И въпреки че прецизните ракети като " Хаймарс " (HIMARS) изиграха значима роля в Украйна, войната сподели, че по-старите оръжия към момента имат своето място.

" Много хора смятаха, че бойното поле ще се развива най-вече в посока на прецизността, само че това не е по този начин. И двете страни изстрелват хиляди неуправляеми снаряди всеки ден ", споделя специалистът Според Колин Кал големият брой бомби и други муниции, употребявани от началото на спора в Украйна, демонстрира какъв брой е значимо да се разполага с съответни ресурси. Друг урок, теоретичен от спора в Украйна, е да се обърне внимание на " типа муниции, от които се нуждаем, само че също по този начин и на типа ресурси, които би трябвало да имаме разполагаем за други съдружници или сътрудници при положение на сюжет от вида на този в Украйна ", сподели той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР