Русия на закрито заседание на Съвета за сигурност на ООН

...
Русия на закрито заседание на Съвета за сигурност на ООН
Коментари Харесай

Русия продължава с провокациите - повдигна въпроса за украинската мръсна бомба и в ООН

Русия на закрито съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации повдигна въпроса за подготовката на " мръсна бомба " от Киев. Това сподели пред публицисти в четвъртък непрекъснатият представител на Руската федерация в международната организация Василий Небензя, оповестява " Фокус ", базирайки се съветски медии.

" На втората среща, която се организира в затворен формат, обсъдихме въпросите, които бяха повдигнати по-рано, това не е загадка “, сподели Небензя, говорейки на британски. Според непрекъснатия представител на Русия генералният шеф на Международната организация за атомна сила (МААЕ) Рафаел Гроси е уведомил членовете на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за обстановката в Запорожката АЕЦ. Както акцентира Небензя, съветската страна също е повдигнала въпроса за " вероятно подготовка от киевския режим на " мръсна бомба “ за потребление в Украйна “. Постоянният представител на Руската федерация също сподели, че Западът не би трябвало да подценява тази опасност.

Според Небезня съветските дипломати са предизвестили Гроси, че Киев има способността да сътвори " мръсна бомба " освен на двете площадки, където експертите на МААЕ ще правят инспекция. Той означи, че представители на западни делегации на закрито съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации са разпространявали " нормалния роман за това, че Русия приготвя интервенция под подправен байрак “. " Ще се радваме да бъркаме, само че не можете просто да пренебрегнете тези обвинявания, които са доста съществени и могат да застрашат с извънредно неприятни последствия “, сподели дипломатът.

" Апелираме към нашите сътрудници да създадат всичко допустимо, с цел да предотвратят подобен ужасяващ сюжет “, добави Небензя. " Казахме на генералния шеф на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси, че би трябвало да бъде нащрек, тъй като тя ( " мръсна бомба " - бел. ТАСС) може да бъде създадена освен в тези две уреди. Украйна има капацитет ",допълни съветският посланик.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР