Русия може да се справи със западните санкции, наложени заради

...
Русия може да се справи със западните санкции, наложени заради
Коментари Харесай

Кремъл: Русия ще се справи със западните санкции, отдавна се готвим за тях

Русия може да се оправи със западните наказания, наложени поради нашествието ѝ в прилежаща Украйна, стана ясно от изказване, до момента в който президентът Владимир Путин организираше среща с публични лица, с цел да разиска икономическите разтърсвания, породени от петдневната война.

" Западните наказания против Русия са тежки, само че страната ни разполага с нужния капацитет да компенсира вредите ", съобщи пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той добави, че " през днешния ден Путин ще работи по стопански въпроси " и ще се срещне с основни министри.

" Икономическата действителност доста се промени, дано го кажем по този начин ", сподели той и добави, че Русия е подхванала стъпки, с цел да се приготви за това.

" От много дълго време Русия редовно се приготвя за вероятни наказания, в това число и за най-тежките, пред които сме изправени сега ", сподели той.

Суровото финансово наказване, наложено от Запада, докара до внезапен спад на рублата, като в обедната търговия съветската валута поевтиня с 20% по отношение на $.

Руската централна банка усили повече от два пъти главния си лихвен % до 20 %, с цел да се опита да я поддържа.

Междувременно московската фондова борса остана затворена за деня.

Санкциите, ориентирани към съветския финансов бранш, имат за цел да трансформират проектите на Кремъл, само че разположените на място към 100 000 съветски бойци, за които се счита, че са в Украйна, продължиха да настъпват от север, изток и юг.

Русия нахлу в Украйна в четвъртък, предизвиквайки шокови талази в целия свят.

Украинските сили, подкрепяни от западни оръжия, не престават да се съпротивляват на съветската атака, ден откакто Путин подреди нуклеарните сили на страната да бъдат сложени в нараснала подготвеност.

Запитан дали Кремъл и съветското военно командване са удовлетворени от офанзивата досега, Песков съобщи: " Не мисля, че в този момент е моментът да приказваме за резултати от интервенцията или за нейната успеваемост. Трябва да се изчака нейното привършване. “ /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР