Русия мобилизира около 30 000 души всеки месец, или около

...
Русия мобилизира около 30 000 души всеки месец, или около
Коментари Харесай

Русия мобилизира около 30 000 души всеки месец

Русия активизира към 30 000 души всеки месец, или към 1000-1100 новобранци на ден, съобщи Вадим Скибицки, заместник-ръководител на Агенцията за военно разузнаване на Украйна, заяви „ Киев Индипендънт “.

Според Скибицки главният фактор, който стимулира мъжете да се причислят към армията, е заплащането.

Той сподели, че въпреки равнището на възнаграждение да варира, воюващите в Украйна получават към 1700-1900 щатски $ на месец.

" Руските военнопленници искрено признават, че са се включили към армията, тъй като им се заплаща, базирайки се на ипотеки, фамилии и така нататък И този претекст сега е главният за тези хора, които непринудено отиват на готовност, подписват контракти и се бият ", сподели Скибицки, представен от БГНЕС.

Той твърди, че тези, които са принудени да се причислят към армията по финансови аргументи, са най-вече от районите на Русия, където заплатите са ниски и има по-високи равнища на безработица.

По оценки на украинското военно разузнаване от началото на януари повече от 460 000 съветски бойци са ситуирани на окупираните украински територии.

Скибицки означи, че мобилизационните старания на Русия са по-малко нападателни, в сравнение с през октомври-декември 2022 година, само че че тя има всички условия да ги усили когато и да е. Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита Олексий Данилов предизвести, че

Русия може да стартира нова всеобща готовност след президентските избори в Русия през 2024 година на 17 март.

" За да основат мощен стратегически запас, те в действителност би трябвало да се активизират - това е несъмнено. Ще се осмели ли Путин да го направи? Не и преди изборите, евентуално не. А по-късно ще забележим. Сега е прекомерно рано да се приказва за това. " - сподели Скибицки.

Министерството на защитата на Англия съобщи през днешния ден в обновена разследваща информация, че изказванието на Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, че 500 000 души са се включили към съветските въоръжени сили през 2020 година, е " доста повишено ".

В отчета се споделя още, че е " доста евентуално набирането на бойци от Русия за поддържане на войната да е било непропорционално, с привличане от бедните и селските районни общности “. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР