Русия, която провежда специална военна операция в Украйна, се старае

...
Русия, която провежда специална военна операция в Украйна, се старае
Коментари Харесай

Песков: Русия действа бавно в Украйна, защото провежда специална военна операция, а не война

Русия, която организира " специфична военна интервенция " в Украйна, се старае да резервира градовете и човешкия живот, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков в изявление, излъчено по телевизионния канал АТВ на босненската Република Сръбска, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Разбира се, да се съпостави военния капацитет на Украйна и Русия е доста комплицирано. И вие ще кажете: за какво руснаците работят толкоз постепенно? Защото руснаците не водят война ", съобщи Песков.

" Ние не водим война. Да водиш война - това е напълно друго, това е цялостно заличаване на инфраструктурата, това е цялостно заличаване на градовете. Ние не вършим това. Ние се опитваме да резервираме инфраструктурата и ние се опитваме да резервираме човешкия живот ", изясни Песков.

Още от първия ден на пълномащабната съветска инвазия в Украйна на 24 февруари съветският президент Владимир Путин я дефинира като " специфична военна интервенция ". Изказванията на Песков са в несъгласие с многочислените сведения за съветски удари против жилищни здания и инфраструктура в Украйна.

Говорителят на Кремъл повтори тезите, че Западът е " излъгал " Русия след разпадането на Съветския съюз с разширението на НАТО и разполагането на натовска инфраструктура на границите на Русия.

Песков сподели още, че за първата година от " специфичната военна интервенция " Русия е постигнала редица цели, само че " още е належащо съперникът да бъде изтласкан далеко ", по тази причина и военните дейности ще продължат.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР