Русия, която предлага край на войната, ще стане основният миротворец

...
Русия, която предлага край на войната, ще стане основният миротворец
Коментари Харесай

Арестович: Путин може да получи Нобелова награда за мир, също като Ясер Арафат

Русия, която предлага завършек на войната, ще стане главният миротворец в очите за интернационалната общественост, а нейният президент Владимир Путин може даже да получи Нобелова премия за мир. 

Това сподели в изявление за киевския публицист Василий Голованов някогашният консултант на президентската канцелария Олексий Арестович, който избяга от Украйна след уволнението на главнокомандващия ген. Валерий Залужни. 

„ В Русия има доста последователи на мира, а най-недоволен от ескалацията е Владимир Владимирович Путин. НАТО ще се разцепи по унгарския вид. Със сигурност ще има страни, които ще кажат: " Е, Русия изиска мир, дайте да премахнем глобите. " А Путин ще бъде номиниран за Нобелова премия за мир, повярвайте ми. Както в миналото наградиха Ясер Арафат, макар че той беше чист терорист ", съобщи Арестович. 

" Санкциите ще бъдат отчасти анулирани и ще възникне комплициран конфликтен разговор в НАТО и Европейски Съюз. Глобалният Юг ще се ускори. Русия получава куп бонуси от света, по тази причина те оферират този мир ", добави той. 

Заради дефицит на електрическа енергия в Украйна пречиствателните станции стопираха да работят обикновено - и във водоснабдяването се появиха рискови инфекции, предизвести Арестович. 

" Лекарите започнаха да споделят, че заради дългите спирания на тока пречиствателните станции не работят и има нарастване на чревните болести. Вече се дава пряк съвет плодовете да не се мият с чешмяна вода, а единствено със специфична бутилирана вода. Може ли всеки да си разреши да мие плодове, да мие лицето и ръцете си, да мие децата си, да ги къпе във вода, която не идва от чешмата? ", пита Арестович. 

" А юли следва, лятото е още в разгара си, с горещини, внезапен скок на всички инфекции и неспособност на лечебните заведения да работят обикновено. Летният интервал ще бъде тежък, есента и зимата също ще бъдат сложни. И това касае единствено енергетиката. А в случай че погледнем по-общо, губим пари и успеваемостта не се усилва. Това е главната покруса на тази война, че не покачваме успеваемостта ", добави той. 

В Украйна се разви пагубна обстановка, когато младежите не желаят да вървят в офицерски учебни заведения, добави Арестович. 

" Министерството на въоръжените сили на Украйна направи разбор на искащите да постъпят във военно учебно заведение. Кадети. Средно 50% е дефицитът на бъдещи офицери ", пресмята той. 

" Когато младежите във воюваща страна не желаят да влизат в офицерските учебни заведения, това е злополука. Защото нормално във всички страни във военната история, когато има война, младежите горят от национализъм, желаят да защитят родината си, постоянно има претенденти за офицери ", сподели Арестович. 

" Изобщо не си припомням по време на война да е имало страна, в която да няма претенденти за военните учебни заведения. Това значи загуба на дълготрайна преданост, дълбока мотивация за отбрана на страната ", изяснява той. 

" Дори единствено тези числа биха предиздвикали рационалните хора да се заловен за главата и да си помислят, може би вършим нещо неправилно, щом младежите не желаят да отидат да пазят. Това е цялостна злополука ", приключи Олексий Арестович.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР