Русия, Китай и техните съмишленици ще се движат заедно към

...
Русия, Китай и техните съмишленици ще се движат заедно към
Коментари Харесай

Лавров: Русия и Китай ще се движат към многополюсен световен ред

Русия, Китай и техните съидейници ще се движат дружно към многополюсен и обективен международен ред след резултатите от " сериозен стадий от историята на интернационалните връзки ", сподели съветският външен министър Сергей Лавров на среща с външния министър и член на Държавния съвет на Китайската национална република Ван И.

„ Преминаваме през доста сериозен стадий от историята на интернационалните връзки. Убеден съм, че вследствие на този стадий интернационалната конюнктура ще се обясни доста и дружно с вас, дружно с другите наши съидейници, ще вървим към многополюсен, обективен, либерален международен ред “, оповестява ТАСС думите му.

Освен това Лавров означи, че Русия е заинтригувана да развива връзките с Китай по резистентен и пореден метод. „ Ние сме заинтригувани нашите връзки с КНР да продължат да се развиват устойчиво и поредно, нашите водачи се съгласиха за това - президентът [на Руската федерация Владимир] Путин и президентът на [КНР] Си Дзинпин. И през днешния ден, както казахте, ще разгледаме съответни стъпки, ориентирани към гарантиране на поредното осъществяване на всички тези съглашения “, добави той.

Лавров дойде в Тунси, където се организира министерска конференция на съседите на Афганистан.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР