Русия, Китай и Иран използват сходни истории за поощряване на

...
Русия, Китай и Иран използват сходни истории за поощряване на
Коментари Харесай

Русия, Китай и Иран обвиняват САЩ за коронавируса в дезинформационни кампании

Русия, Китай и Иран употребяват сходни истории за насърчаване на дезинформационни акции против Съединени американски щати на фона на пандемията от ковид.

Това се показва в отчет на Държавния департамент, представен от " Политико ".

Трите страни водят акции, с които внушават, че коронавирусът е пристигнал от американски бойци и че вирусът е американско биооръжие, което е употребявано за политически цели. В дезинформационните акции също се твърди, че трите страни се оправят по-добре със здравната рецесия в съпоставяне със Съединени американски щати, където има повече случаи от трите страни взети дружно.

Държавни медии и министри по подобен метод популяризират подправени истории. Според " Политико " Министерството на защитата на Русия стартира тайна доктрина, че милиардерът Бил Гейтс има роля в основаването на вируса.

В отчета се акцентира, че преди пандемията трите страни не са били толкоз синхронизирани с посланията си до февруари 2020 година Държавният департамент допуска, че това е в отговор на растящото неодобрение на жителите в трите страни.

Новият ковид, като тежкия изострен респираторен синдром (ТОРС) през 2003 година, се счита от някои специалисти по инфекциозни болести, че е тръгнал от пазар за диви животни в Китай. Десетки законодатели в Съединени американски щати приканиха за затваряне на тези пазари. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР