Русия категорично смята, че ситуацията в Босна и Херцеговина ескалира

...
Русия категорично смята, че ситуацията в Босна и Херцеговина ескалира
Коментари Харесай

Русия категорична - външни играчи придизвикали ескалацията в Босна и Херцеговина

Русия изрично счита, че обстановката в Босна и Херцеговина ескалира поради безотговорните дейности на избрани външни играчи. Това сподели непрекъснатият представител на в Организация на обединените нации Василий Небензя на съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в сряда.

“Обезпокоени сме от следващата ескалация на вътрешнополитическата обстановка в Босна и Херцеговина, която стана невиждана през целия следвоенен интервал. Ситуацията се утежнява от безотговорните дейности на някои външни сили. В резултат на това всички достижения от дългогодишния и сложен развой на междуетническо помиряване са в сериозна заплаха “, сподели посланикът.
свързани новини5513на 24.09.20213412на 12.08.2021
“Русия, като поръчител на Дейтънското съглашение, не може да остане безразлична към протичащото се. Москва предизвестява против опитите да се упрекват за събитията в Босна и Херцеговина единствено сърбите, сподели още Небензя.

" Натискът върху сръбската общественост в Босна и Херцеговина бързо нараства. Бихме желали да предупредим да не се поясняват неправилно нещата и да се упрекват за събитията в страната единствено сърбите ", уточни той.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР