Русия извърши масирана атака срещу Украйна през нощта, насочена срещу

...
Русия извърши масирана атака срещу Украйна през нощта, насочена срещу
Коментари Харесай

Русия с нова масирана атака срещу украинската енергийна инфраструктура

Р усия извърши " масирана офанзива " против Украйна през нощта, ориентирана против обекти на енергийната инфраструктура в цялата страна, съобщиха украинските управляващи, представени от Франс прес.

" Врагът още веднъж нападна енергийната ни инфраструктура ", съобщи в Telegram украинският министър на енергетиката  Херман Халушченко. Атаките са ориентирани към " индустриални уреди и електропреносни системи " в Киевска, Харковска, Запорожска и Лвовска област, добави той.

Нападнати са два ТЕЦ-а, принадлежащи на украинския енергиен снабдител ДТЕК ,съобщи компанията в Telegram през днешния ден без да прецизира местоположението им.

За да реализира " масираната си офанзива " против Украйна, Москва е употребила крилати ракети и ирански дронове " Шахед ", се показва в ежедневния отчет на украинския Генерален щаб, оповестен във Facebook. Според армията Украйна е съумяла да унищожи 37 от 40-те безпилотни самолета, изстреляни против нея.

В град Харков и покрайнините му Москва е нанесла " минимум 10 удара по жизненоважна инфраструктура ", съобщи Олег Синегубов в Telegram, без да загатва за жертви.

200 000 души обаче са останали без ток в Харковска област в резултат на съветските офанзиви, заяви Олексий Кулеба, заместник-началник на канцеларията на украинския президент, представен от Ройтерс.

Според кмета на Харков Игор Терехов и районната полиция съветската войска е употребила ракети, с цел да нанесе удар по втория по население град в Украйна.

" Съдейки по това, към което се стреми съветският агресор, в Харков са вероятни проблеми с енергийните доставки. Метрото ще бъде затворено през идващите няколко часа, тъй че планирайте надлежно пътуването си ", написа кметът сутринта в обществените мрежи.

Областният шеф добави, че се подхващат дейности за справяне с спирането на електрозахранването.

Киевска област е била подложена на " масирана офанзива " с дронове и ракети, заяви ръководителят на локалната военна администрация Руслан Кравченко. Нападнат е " обект от сериозната инфраструктура ", добави той, без да даде повече детайлности.

В южната област Запорожие губернаторът Иван Федоров заяви за " масирана офанзива " с потребление на ракети, която е предизвикала вреди на енергийна инфраструктура.

Силите за защита на Южна Украйна оповестиха Telegram, че на територията на енергийна инфраструктура в Одеска област е избухнал пожар, породен от паднали парчета от дрон.

Малко преди 08:00 ч. локално време (05:00 ч. по Гринуич) на територията на Украйна беше анулирана въздушната паника.

От няколко седмици Русия бомбардира енергийната инфраструктура на Украйна, изключително в региона на Харков, което докара до спирания на електрозахранването, напомня Агенция Франс Прес. Вчера при нощни набези в Харковска и Одеска област бяха убити 7 души и наранени два енергийни обекта, което докара до спиране на електрозахранването в двата региона.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР