Русия изстреля тази нощ 12 дрона и една крилата ракета

...
Русия изстреля тази нощ 12 дрона и една крилата ракета
Коментари Харесай

Украйна свали 10 от общо 12 руски дрона при среднощна атака

Русия изстреля тази нощ 12 дрона и една крилата ракета против Украйна, като украинските системи за противовъздушна защита унищожиха 10 от дроновете, преди да са достигнали задачите си, обявиха през днешния ден украинските военновъздушни сили, представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Същата информация бе обявена и от украинската новинарска организация Укринформ, която се базира на обява във " Facebook " на генералния щаб на украинските въоръжени сили. 

Крилатата ракета не бе унищожена, само че не съумя да доближи задачата, споделиха военновъздушните сили.

" Десет от 12 е съвършен резултат. Всеки ден виждаме положителни резултати ", съобщи по украинската национална телевизия представителят на украинските военновъздушни сили Юрий Игнат.

Изстреляните от Русия дронове са летели към Северозападна Украйна. Повечето от тях са били свалени над южната Николаевска област, оповестяват военновъздушните сили.

Представители на украинските управляващи на регионално равнище потвърдиха информацията за офанзивата, само че споделиха, че не разполагат с данни за потърпевши хора или за материални вреди, отбелязва Ройтерс.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР