Русия изпраща нова фрегата с далекобойни крилати ракети Калибър в

...
Русия изпраща нова фрегата с далекобойни крилати ракети Калибър в
Коментари Харесай

Нова руска фрегата с крилати ракети пристига в Средиземно море

Русия изпраща нова фрегата с далекобойни крилати ракети " Калибър " в Средиземно море , няколко месеца откакто Москва укрепи военноморските си сили по сирийските крайбрежия, оповестява " Ройтерс ".

" Фрегата на Черноморския флот " Адмирал Макаров " напусна военноморска база Севастопол и се насочи към Черноморския проток. Корабът ще е част от непрекъснатата военноморска мощ на съветския флот в Средиземно море ", разяснява съветското министерство на защитата.

 Руският флот изстреля четири крилати ракети
Руският флот изстреля четири крилати ракети " Калибър " по обекти на ИДИЛ в Палмира

Пусковете са от фрегатата " Адмирал Есен " и подводницата " Краснодар " на съветския ВМФ

Русия е изстрелвала крилати ракети от фрегати и подводници, ситуирани в Средиземно море в поддръжка на офанзивите на сирийската войска. Министерството не загатва дали фрегата ще взе участие във военна интервенция в Сирия .

Руският президент Владимир Путин разяснява през май, че съветски военни кораби с ракети " Калибър " ще бъдат в непрекъсната подготвеност в Средиземноморието , с цел да се опълчват на това, което дефинира като терористична опасност в Сирия.

 Адмирал: Руски подводници могат да ударят всяка Европейски Съюз столица
Адмирал: Руски подводници могат да ударят всяка Европейски Съюз столица

Ракетите " Калибър " бяха употребявани против цели в Сирия

Русия разпростра няколко военни кораба в Средиземно море през това лято , в това число " Адмирал Григорович ", фрегатите " Адмирал Есен " и " Питиви ", дружно с десантният транспортен съд " Николай Филченков " и ракетният транспортен съд " Вишни Волочок ".

Руското издание " Известия " заяви през август, че Русия е събрала най-голямата военноморска група в Средиземно море от 2015 година насам , в това число 10 кораба, множеството от които са въоръжени с крилати ракети " Калибър ", като са изпратени и две подводници .

 Руската войска получила подводница, бойни кораби и крилати ракети „ Калибър”
Руската войска получила подводница, бойни кораби и крилати ракети „ Калибър ”

46 тактически крилати ракети " Калибър "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР