Русия има намерние да продължи войната срещу Украйна, заяви пред

...
Русия има намерние да продължи войната срещу Украйна, заяви пред
Коментари Харесай

Аню Ангелов: Путин няма да спре войната, целта му е да съедини Крим с Донбас

Русия има намерние да продължи войната против Украйна, съобщи пред БНР генералът от запаса и някогашен министър на защитата в държавно управление на ГЕРБ Аню Ангелов.

„ Има принцип в договарянията, че нищо не е контрактувано, откакто всичко не е контрактувано. Заявеното през днешния ден по време на договарянията сред Русия и Украйна в Истанбул - че се понижава активността към Чернигов и Киев, беше изречено от представител на съветското министерство на защитата, че изоставят Киев и Чернигов за сметка на неведнъж увеличаване на въоръжените сили в Донбас и в Южна Украйна. Тоест, това е изказ на действителни проекти на Русия да продължи войната. “ – уточни Ангелов.

Той добави, че има заплаха украинските военни сили в Донбас да бъдат обкръжени и унищожени.

„ Що се отнася до южното крило, задачата на Путин е да съедини Крим с Донбас. Искането за установяване на Донбас като разграничена част от Украйна и съединяването с Крим по южното крило, опитите за завладяване на Николаев, оттова и Одеса, значи, че Украйна ще бъде лишена от всевъзможен изход на море. “ – добави някогашният боен министър.

Той изрази скептицизъм във връзка с договарянията.

„ Невероятно ми се коства поисканото от Украйна – за гаранции по член 5 на Вашингтонския контракт, тъй като допускам, че няма да има страна, която да поеме подобен ангажимент. Отказвайки се да бъде член на НАТО, Украйна желае отбрана, все едно е член на НАТО, от 4-5-6 страни. Това я прави необикновен тип член на Вашингтонския контракт. Тя се притеснява да не стане като с Минските съглашения, което е разбираемо. “ – разясни Аню Ангелов.

Той акцентира, че военната помощ е значима за Украйна освен като жест: „ Първата мантра на държавното управление беше, че ще влезем във войната, в случай че окажем сходна помощ. Новата мантра е, че българската войска има дефицит на въоръжение. Тя ще се употребява, с цел да не мине предлагането в Народното събрание. “
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР