Русия и Украйна си размениха ракетни удари през 89-ата седмица

...
Русия и Украйна си размениха ракетни удари през 89-ата седмица
Коментари Харесай

Украйна вижда въздушните технологии на НАТО като ключови за пробив на земята

Русия и Украйна си размениха ракетни удари през 89-ата седмица на войната, употребявайки въздушна мощност, с цел да преодолеят чувството, че техните сили на земята са изпаднали в невъзможност.

„ Русия управлява небето “, сподели украинският президент Володимир Зеленски по време на конференция на 4 ноември.

Продължавайте да четете

лист от 4 елемента'Русия наподобява по-силен и има четирикратно преимущество в работната сила' Русия се обръща към назад изкупуване, с цел да достави силите, ситуирани в Украйна: WSJ Украйна споделя, че Русия е блъснала граждански транспортен съд покрай Одеса Защо републиканците в Съединени американски щати упорстват за помощ в Израел, само че не и в Украйна? завършек на списъка

Москва подсети за това въздушно предимство предходната нощ, когато изстреля 40 дрона Shahed против Украйна, един от най-големите залпове през последните седмици.

Украйна сподели, че е свалила 24, само че останалите 16 са поразили сериозна инфраструктура и цивилни домове. Сред задачите бяха боен обект в Ивано-Франковск и „ инфраструктурни обекти “ в Лвов и Одеса.

Две нощи по-късно Русия още веднъж сподели превъзходната си огнева мощност с композиция от 22 безпилотни самолета Shahed и четири ракети от разнообразни видове. Украйна сподели, че е свалила 15 дрона и две от ракетите, само че генералният щаб сподели, че останалите са унищожили пристанищната инфраструктура в Одеса и гражданската инфраструктура в град Херсон.

Същата нощ Русия хвърли 87 планиращи бомби в Херсон – най-големият залп от този арсенал до момента във войната.

 ИНТЕРАКТИВНО-КОЙ КОНТРОЛИ КАКВО В УКРАЙНА-1699448123

Най-тежката стачка пристигна измежду бял ден на 3 ноември.

Съобщено е, че повече от 20 бойци са убити от съветска ракета " Искандер ", когато е блъснала гала по награждаването на 128-а обособена щурмова планинска Закарпатска бригада в Запорожие.

„ Това е покруса, която можеше да бъде избегната “, сподели Зеленски във видео послание.

Министърът на защитата Рустем Умеров подреди цялостно следствие.

Украйна също реализира значими триумфи във въздушната война.

Руски информативен бюлетин " Астра " сподели на 1 ноември, че четири украински ракети са блъснали команден пункт на групата " Днепър " в село Стрилкове, на Арабатската коса край източното крайбрежие на Крим, убивайки двама бойци и ранявайки трима.

Три дни по-късно Украйна повреди тежко съветска корвета, до момента в който лежеше в корабостроителница в пристанище Керч.

По-късни фотоси демонстрираха, че това е „ Асколд “, ракетоносец „ Калибър “ от клас „ Каракурт “. Корветите от клас „ Каракурт “ започнаха да се строят за първи път през 2016 година и са измежду най-модерните в Русия, а корабостроителницата „ Залив “, където стана стачката, е една от трите, обслужващи Черноморския флот.

„ Корабостроителницата Zalyv е най-голямата корабостроителница в Източна Европа и евентуално е главното ремонтно оборудване за [Черноморския флот] в Крим след сполучливия украински удар против съветския държавен кораборемонтен цех Sevmorzavod в Севастопол на 13 септември “, сподели Институтът за проучване на войната, основан във Вашингтон мозъчен концерн. Ударът върху Askold „ евентуално ще го направи негоден в обозримо бъдеще “, сподели ISW.

 ИНТЕРАКТИВНО-КОЙ КОНТРОЛИРА КАКВО В ЮЖНА УКРАЙНА-1699448118

Руското министерство на защитата заяви, че Украйна е изстреляла 15 ракети по пристанището, 13 от които са били свалени.

Имаше и други произшествия, които демонстрираха високия приоритет на Украйна за въздушните удари. Руски военни кореспонденти споделиха, че Украйна е атакувала Скадовск в Херсон с ракети през нощта на 4 ноември и е блъснала пристанището Бердянск с ракети Storm Shadow на 5 ноември. Руски източници също настояват, че залп от украински дронове, ориентиран към железопътна линия в Крим, е бил свален.

И двете страни се отвращават от думата „ невъзможност “

Цялата тази въздушна интензивност наподобява се опитваше да компенсира неналичието на огромно придвижване на земята.

Украинските сили оповестиха за дребни триумфи покрай източния град Бахмут, който постепенно се пробват да обкръжат, и сполучлива защита против опит на Русия да обкръжи Авдиевка, на юг от Бахмут.

Имаше единствено един незабравим отчет – съветските военни кореспонденти споделиха, че Украйна е стоварила повече войски на левия бряг на река Днепър в Херсон и ръководи сили с размер на батальон от към 300 бойци, в това число бронирани машини покрай село Кринки.

През седмицата се говореше доста за невъзможност. Началникът на Генералния щаб на Украйна стартира тематиката.

„ Точно както през Първата международна война, ние достигнахме равнището на технологиите, което ни слага в задънена улица “, сподели Валери Залужни в изявление, оповестено дружно със публикация, която той написа в The Economist.

Залужни каза, че войната в Украйна се движи към стадий на безсилие, който облагодетелства страната с по-големи запаси: „ Това ще бъде от изгода за Русия, позволявайки й да възвърне военната си мощност, като в последна сметка заплаши въоръжените сили на Украйна и самата страна. “

И двете държавни управления се пробваха да изтрият концепцията за невъзможност.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли войната да е стигнала до „ задънена улица “, до момента в който Зеленски сподели: „ Днес времето мина и хората са изтощени. Но това не е задънена улица “, по време на конференция с гостуващия президент на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

 ИНТЕРАКТИВНО-КОЙ КОНТРОЛИ КАКВО В ИЗТОЧНА УКРАЙНА -1699448112

Докладите сочат, че армията на Украйна в действителност е изтощена от съвсем две години непрекъснати борби.

Залужни сподели, че с цел да излезе от невъзможност Украйна би трябвало да получи надзор над въздуха. „ Основните оръжия, като ракети и снаряди, остават от значително значение. Но въоръжените сили на Украйна се нуждаят от основни военни качества и технологии, с цел да излязат от този тип война. Най-важната е въздушната мощност “, написа той.

Игор Гиркин, съветският пълководец, който образува и управлява сепаратистката милиция в Донецк през 2014 година, се опасява от това западно предимство във въздушните технологии в разбор от 26 октомври. Руските войски също са изтощени, сподели той, и не са в положение да проведат „ даже лимитирани настъпателни интервенции ”, както се вижда от неуспеха на настъплението в Авдиевка.

„ Нашите войски ще би трябвало да прекарат остатъка от есенно-зимната акция в защита, пробвайки се по най-хубавия метод да отстраняват зараждащите оперативни рецесии “, написа той.

„ По-лошото е, че до пролетта на идната година нашата настояща войска евентуално ще бъде още по-малко способна за настъпателни интервенции, в сравнение с е в този момент, а съперникът ще бъде съществено укрепен във военно-техническо отношение, което ще му разреши да продължи да пробвайте се да контролирате стратегическата самодейност. “

Зеленски сподели на конференцията на Reuters NEXT, че Украйна има военен проект за идната година, който включва „ съответни насоки, накъдето можем да отидем “.

И двете страни бяха заети да се доставят още веднъж с муниции, само че Украйна също се надява на първокласен скок до пролетта, когато чака да получи изтребители F-16 от западните арсенали, преобразувани в F-35 от пето потомство. Надява се, че те, доставени с американски ракети въздух-въздух, най-сетне ще му дадат преодоляване на въздушното пространство и преимущество в Черно море.

Но украинският водач отхвърли апелите за избори през март 2024 година, когато Русия би трябвало да ги организира.

Ройтерс цитира неназовани съветски източници, съгласно които Путин е решил да се кандидатира за пети президентски мандат.

По-близо до участие в Европейски Съюз?

На 6 ноември Ройтерс цитира неназовани източници в Европейската комисия, съгласно които Фон дер Лайен ще поддържа поканата на Украйна да стартира договаряния за участие в Европейски Съюз на декемврийската среща на върха на Европейския съвет.

Украйна очакваше позитивен отчет от Комисията към членовете на Съвета, сподели украинският вицепремиер Олга Стефанишина.

„ Бих споделил, че оценката несъмнено ще бъде позитивна, тъй като сме в непрекъснат контакт с Европейската комисия, обсъждайки стъпките и договаряйки стъпките, които успяхме да осъществим “, сподели Стефанишина пред Ройтерс. Тя сподели, че Украйна е изпълнила всичките седем стъпки, счетени за нужни за позитивна покана.

Три дни по-рано Фон дер Лайен похвали Украйна за напредъка й към промените, задължени от Европейски Съюз, и сподели, че е „ уверена “, че Украйна скоро ще доближи „ идващия стадий “ от процеса на присъединение. „ Трябва да кажа, че постигнахте отличен прогрес “, сподели тя на Зеленски по време на взаимната им конференция в Киев.

Възможно е да е имало и друго доближаване сред Украйна и Брюксел.

Заместник-министърът на правораздаването на Украйна сподели, че водачите на Европейския съюз обмислят опцията приходите от замразени съветски активи да бъдат употребявани за подкрепяне на Украйна – отдавнашно искане на Украйна.

Приблизително 300 милиарда $ в съветски активи са били в европейски ръце, а приходите от тях възлизат на 3,6 милиарда $ от началото на войната, сподели Ирина Мудра.

 ИНТЕРАКТИВНИ Украйна Refugees-1699447749

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР