Русия и Украйна се договориха, че от 1 януари взаимните

...
Русия и Украйна се договориха, че от 1 януари взаимните
Коментари Харесай

Русия и Украйна се отказват от взаимни претенции за газа

Русия и Украйна се договориха, че от 1 януари взаимните искания ще бъдат отстранени и изземването на имущество ще бъде анулирано вследствие на решения по правосъдни искове, съобщи ръководителят на съветското Министерство на енергетиката Александър Новак.
Споразумението за отвод от искове, за което няма дефинитивно решение, стана част от протокола за газово съдействие, който Русия и Украйна подписаха на 20 декември. За да продължи преноса, „ Газпром “ ще подписа междуоператорско съглашение с оператора на украинската газотранспортна система, а с „ Нафтогаз “ съглашение за опазване на мощността при превозване.
Очаква се следващата година да бъдат непокътнати потенциали за пренос на 65 милиарда кубически метра газ, а през 2021-2024 година – по 40 милиарда кубически метра при определяне на конкурентна цена.
Относно уреждането на правните различия, „ Газпром “ се съгласи да заплати на "Нафтогаз " 2.9 милиарда $ по решения, които към този момент са взети от Стокхолмския арбитраж, а украинското държавно управление би трябвало да подпише съглашение с „ Газпром “ за унищожаване на антимонополните искания в размер на 7.4 милиарда $.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР