Русия и Украйна са длъжни да седнат на масата на

...
Русия и Украйна са длъжни да седнат на масата на
Коментари Харесай

Кисинджър: Украйна да направи териториални отстъпки на Русия, за да има мир в Европа

" Русия и Украйна са длъжни да седнат на масата на договарянията колкото се може по-скоро ", съобщи в Давос някогашният държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър , представен от съветски издания. Според него, в случай че мирните договаряния не се възобновят до два месеца, военните дейности могат да се разпространят по целия европейски континент.

" Западът е задължен на повлияе на Украйна за да възвърне договарянията с Русия, даже в случай че на Киев му се наложи да направи ред отстъпки ", твърди Кисинджър.

В Киев реагираха внезапно на сходно предложение, заявявайки, че Украйна няма да направи никакви отстъпки на Москва и ще пази с пердах своя суверенитет. В офиса на украинския президент считат, че Западът упорства за това в своя полза, с цел да " си изпълни джобовете ".

Съветникът на президента Зеленски Михайло Подоляк, който води украинската делегация на договарянията с Москва написа ядосан пост в Туитър.

В него се споделя:

" В коридорите на интернационалния стопански конгрес в Давос приказват: не пристигна ли време за помирение, за контракти с Кремъл и за връщане към бизнеса с Русия. Какво е това, нов вирус, водещ до слепота? Украйна не разменя своя суверенитет за това някой да си изпълни джобовете. Най-краткият път към края на войната е - оръжие, пари, ембарго. "

" Преговорите би трябвало да стартират в околните два месеца, преди да са зародили напрежения, които ще бъде мъчно да се преодолеят. В идеалния случай разграничителна линия би трябвало да бъде връщане към предходното статукво ", споделя Кисинджър. Това включна Украйна с Луганска и Донецка област, а Русия - с Крим.

Според английското издание The Telegraph с тези думи политикът е призовал Украйна да отстъпи част от територията си на Русия.

Според Кисинджър, в случай че бойните дейности не се прекратят, то те към този момент ще бъдат не за свободата на Украйна. " Това ще бъде нова война против самата Русия ", споделя Кисинджър.

Според Business Insider по този метод Кисинджъ е предизвестил Запада, че едно унизително за Русия проваляне, може да докара до по-широка дестабилизация.

Освен това, в своята тирада на форума в Давос Кисинджър напомнил, че Русия 400 години е неразривна част от Европа и поръчител за салдото на силите, по тази причина европейските водачи не трябва да отхвърлят вероятността за дълготрайно съдействие с Руската федерация. Политикът прецизирал, че не си коства Москва да бъде подтиквана към съюз с Пекин.

Превод и редакция:

Снимка: Уикипедия
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР