Русия и САЩ подготвят среща на върха, която вероятно ще

...
Русия и САЩ подготвят среща на върха, която вероятно ще
Коментари Харесай

Русия и САЩ подготвят среща на върха във Виена това лято

Русия и Съединени американски щати приготвят среща на върха, която евентуално ще се организира в австрийската столица Виена това лято, оповестява " Уол стрийт джърнъл ", представен от РИА Новости.

Според съветския заместник- министър на външните работи Сергей Рябков, идните диалози сред Владимир Путин и Доналд Тръмп би трябвало да " отворят вратите " към превъзмогването на застоя в двустранните връзки. Москва счита, че в дневния ред на една възможна среща сред двамата президенти би трябвало преди всичко да се дискутират въпросите на стратегическата непоклатимост във всичките ѝ аспекти, в това число контрола над въоръженията.

В изявление за телевизия Русия-1 Владимир Путин съобщи, че се надява на възстановяване на връзките сред двете страни, само че в същото време уточни, че в този момент топката е в полето на Доналд Тръмп:

" Той е сериозен човек, умее да изслушва хората и да реагира на причините на своите събеседници. Това ме кара да имам вяра, че разговорът може да бъде установен ".

Путин също изрази вяра Тръмп да извърши предизборното си заричане и да работи за възстановяване на руско-американските връзки.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР