Русия и Сърбия изключват от междуправителственото споразумение забраната за препродажба

...
Русия и Сърбия изключват от междуправителственото споразумение забраната за препродажба
Коментари Харесай

Отменят забраната за реекспорт на руски газ при доставки за Сърбия


Русия и Сърбия изключват от междуправителственото съглашение възбраната за препродажба на съветски газ за други страни.
Премиерът на Русия Дмитрий Медведев на 14 декември е одобрил текст към протокола за междуправителственото съглашение от септември 2012 година Документът е оповестен на формалния интернет портал.

Протоколът признава отпадането на съответният текст в член 4 - „ Природният газ, доставян за Република Сърбия в границите на актуалното Споразумение е предопределен за ползване на пазара на Република Сърбия “.

Забраната за реекспорт отпадна към този момент на практика от всички експортни контракти на „ Газпром “ по искане на Европейската комисия.

В рамките на уреждането на антимонополните искания на Европейската комисия „ Газпром “ също така се ангажира с премахване на всички директни и непреки ограничавания по договорите, които препятстват или вършат по-малко привлекателна препродажбата на газ от клиентите в чужбина.
Това значи, че в допълнение към премахването на рестриктивните мерки за препродажба на газ, „ Газпром “ би трябвало да отстрани всички условия, които понижават тласъците за препродажба от клиентите. Освен това „ Газпром “ не би трябвало да трансформира тези правила и в бъдеще.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР