Русия и Иран ще проведат съвместни военноморски учения в района

...
Русия и Иран ще проведат съвместни военноморски учения в района
Коментари Харесай

Танкерната криза: Русия и Иран се изправят срещу западните ВМС в Залива

Русия и Иран ще проведат взаимни военноморски учения в региона на Ормузкия пролив , което ще усили риска от рисков конфликт със западните сили в Персийския залив, написа английският " Таймс ".

Двете страни се договориха да проведат военните игри до края на годината , макар че Англия и Съединени американски щати ускоряват военното си наличие в Персийския залив с нови сили за защита на комерсиалните кораби.
 Иран и Русия приготвят взаимни учения в Ормузкия пролив
Иран и Русия приготвят взаимни учения в Ормузкия пролив

Ханзади разясни, че документът е подписан по време на посещаване в Русия

Съобщението бележи значимо събитие в подобряването на връзките сред Техеран и Москва , които откриха обща база и в сирийската революция, където двете страни поддържат президента Башар Асад, напомня изданието.

Преди седмица командирът на иранските Военноморски сили Хосеин Ханзади заяви, че Иран и Русия са се подписали под първия по рода си меморандум за съгласие, което съгласно него може да се схване като повратен миг в връзките на Техеран с Москва в защитата . Русия и Иран също водят договаряния за укрепване на военното си съдействие в Каспийско море.
 Иран разкри три нови ракети с точно ориентиране
Иран разкри три нови ракети с точно ориентиране

Иранска медия отбелязва, че Yasin е интелигентна ракета с точно ориентиране, която може да смъкна самолети и дрони на 50 километра разстояние.

Преди дни стана ясно, че Иран е задържал още един танкер в Персийския залив.

На 19 юли Революционната армия пое надзор над петролния танкер под английски байрак Stena Impero . Според иранските управляващи корабът е нарушил морското право.
 Рохани: Война с Иран е майката на всички войни
Рохани: Война с Иран е майката на всички войни

" Пролив за проток. Не може Ормуз да е отворен за вас, а Гибралтар затворен за нас "

Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменеи разгласи по-рано, че страната му ще отмъсти за задържането на иранския супертанкер в Гибралтар , който беше претрупан с 2.1 млн. барела лек недопечен нефт за Сирия. Корабът беше арестуван благодарение на английски морски пехотинци при започване на юли край крайбрежията на Гибралтар.

През юни Иран смъкна безпилотен аероплан на Съединени американски щати покрай Ормузкия пролив, което накара президента Доналд Тръмп да подреди ответни въздушни удари , като в последния миг ги анулира.
 Зариф: Иран няма да си затваря очите за
Зариф: Иран няма да си затваря очите за " морски нарушавания " в Персийския залив

Британия е съизвършител на Съединени американски щати в стопански тероризъм, това има последици

Съединени американски щати се пробват да образуват коалиция за защита на танкерите в Персийския залив . Англия към този момент охранява танкерите си в района.

Напрежението в Персийския залив се повиши, откакто предходната година президентът Тръмп разгласи, че Съединени американски щати напущат нуклеарната договорка с Иран.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР