Русия едва ли ще използва газа като оръжие в конфронтацията

...
Русия едва ли ще използва газа като оръжие в конфронтацията
Коментари Харесай

Русия едва ли ще ползва спирането на газа като оръжие, смята експерт

Русия надали ще употребява газа като оръжие в борбата си с Европа, защото икономическите и политическите последствия от това решение ще бъдат опустошителни за всички страни. Това мнение изрази Роналд Смит, старши анализатор на нефт и газ в " BCS Global Markets ".

„ Така нареченото „ газово оръжие “ на Русия надали ще бъде употребявано, защото последствията за всички ще бъдат големи “, счита специалистът.
„ Газпром “: Запасите от газ в Европа и Украйна са на исторически най-малко
Запасите от газ в подземните газови складове в Европа и Украйна са намалели до исторически най-малко, заяви „ Газпром “. От е...
Прочети повече
Според него „ газовите оръжия “ са сравними с нуклеарните – „ прекомерно мощни, с цел да бъдат употребявани в миналото “.  " Кремъл е изцяло наясно, че сходно решение за прекъсване на газа на Европа ще има дълготрайни последствия за Русия поради големите финансови загуби ", счита той, написа БГНЕС.

Остра реакция от Европа, Съединени американски щати и Обединеното кралство „ ще докара до доста високи краткосрочни и средносрочни стопански разноски за всички страни и ще утежни икономическите връзки с десетилетия “, акцентира анализаторът на BCS.

" Газпром " е правилен на своите договорни отговорности и се стреми да ги „ извърши непременно “. " Дори при положение на вероятно прекъсване на преноса на газ през Украйна при спор, холдингът неотложно ще усили потоците през газопровода Ямал-Европа през Беларус и Полша на 100%, с цел да компенсира тези загуби ", счита Смит.

Експертът даже позволява краткотрайното стартиране на " Северен поток 2 " преди утвърждението на регулаторите на този декор, с цел да се обезпечат незабавни доставки.
Газпром: " Северен поток 2 " е изцяло приключен и подготвен за употреба
Двете тръби на газопровода " Северен поток-2 " са подготвени за употреба, заяви ръководителят на " Газпром ". Запълването на " Северен пото...
Прочети повече
Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР