Русия е твърдо насочена към преориентиране на търговското и бизнес

...
Русия е твърдо насочена към преориентиране на търговското и бизнес
Коментари Харесай

Русия "никога няма да се върне на Запад": Бизнес омбудсман

Русия е твърдо ориентирана към преориентиране на комерсиалното и бизнес съдействие към световния Изток и Юг и надалеч от Запада, съобщи президентският комисар по бизнес правата Борис Титов.

Според служителя отклоняването на страната от Запада не е политическо решение, нито нещо, " което се прави от завист или преднамереност ", а курс, определен по чисто стопански аргументи.

" Просто Западът към този момент е затворена глава. Той е, в случай че щете, нещо от предишното за човечеството. Бъдещето е на Изток, на така наречен световен Юг ", декларира Титов и прибавя, че е малко евентуално Русия да продължи икономическото си съдействие със западните страни в бъдеще.

" Знаете ли, даже да си представим, че Вашингтон и Брюксел на следващия ден анулират всички наказания, наложени на Русия [във връзка с спора в Украйна], и още веднъж ни протегнат ръка, ние в никакъв случай повече няма да се обърнем към Запада. Няма да има връщане. И освен тъй като дейностите им по отношение на Русия са неприемливи ", сподели той.

Източните страни се развиват динамично, имат мощни човешки финансови запаси и са мястото, където се създават най-новите технологии, изясни Титов.

" И тук са нашите другари, тези, които желаят не просто да бъдат другари, а да развиват търговско-икономически връзки с Москва ", заключи той.

През последните години Русия непрестанно уголемява връзките си с страните от световния Изток и Юг, като този развой доста набра скорост и обсег заради спора в Украйна и последвалите западни наказания против Москва. Миналата година Русия пренасочи по-голямата част от енергийния си експорт към Азия, като се трансформира в главен снабдител на нефт за Китай и Индия.

Статистическите данни на Министерството на финансите демонстрират, че 60% от износа на страната към този момент е ориентиран към Азия. В същото време търговията на Русия с " недружелюбни " страни или такива, които поддържат глобите, е спаднала три пъти от 2021 година насам и е на път да продължи да понижава.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР