Русия е разработила ясни планове за инвазия в Молдова. Вероятният

...
Русия е разработила ясни планове за инвазия в Молдова. Вероятният
Коментари Харесай

Русия е разработила ясни планове за инвазия в Молдова?

Русия е създала ясни проекти за инвазия в Молдова. Вероятният триумф на съветските въоръжени сили ще докара до „ втори фронт “ в югозападно направление, настояват източниците.

Откриването на втори фронт е от стратегическо значение, тъй като ще притисне в ъгъла човешките запаси и техниката на въоръжените сили на Украйна. Освен това представителите на контраразузнаването декларират, че наличието на съветски войски в района ще дестабилизира политическата обстановка на Балканите.

Путин може да приложи „ сюжетът от Донбас “

Съществува заплаха, че Русия ще наруши териториалната целокупност на Молдова и ще признае независимостта на непризнатото Приднестровие, както направи с окупираните елементи от Донецка и Луганска област на Украйна.

Това ще помогне на Русия да достави огромно количество оръжия в Приднестровието, макар че в този момент Путин е в действителност откъснат от района. В бъдеще съветският деспот може да изиска да го причисли към Русия.

Русия възнамерява да разтовари войски в Приднестровието

Според украинските офицери от контраразузнаването Русия възнамерява да извърши въздушен десант на самолети и хеликоптери Ил-76 в Приднестровието. Те ще летят от окупирания Крим.

Тъй като Приднестровието е географски откъснато от Русия, Путин няма задоволително благоприятни условия, с цел да лети безвредно над Одеска област. Руските самолети могат да бъдат свалени от украинската противовъздушна защита, означи „ Канал 24 “.

По-рано Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви, че съветските военни предизвикат напрежение в Приднестровския район на Молдова.

Европейският съюз има намерение да даде на Молдова в допълнение военно съоръжение. Това заяви на 4 май ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел на конференция по време на визитата си в Молдова.

Според Мишел би трябвало да се положат всички старания, с цел да се избегне ескалация на обстановката в Приднестровието.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР