Русия e провела тест на междуконтинентална балистична ракета, като това

...
Русия e провела тест на междуконтинентална балистична ракета, като това
Коментари Харесай

Русия тествала ядрена ракета Сармат докато Байдън бил в Киев?

Русия e провела тест на междуконтинентална балистична ракета, като това се е случило, до момента в който президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е бил в Украйна в понеделник. Това настояват двама американски чиновници, осведомени с въпроса, оповестява Си Ен Ен.

Единият от източниците разкри, че Русия авансово е уведомила Съединените щати за теста посредством горещите линии за контакт. Друг чиновник уточни, че пробата не съставлява риск за Съединените щати и те не го смятат за необикновен или за тип ескалация.

Путин обаче не загатна ракетния тест в изказването си, траяло час и 45 минути, тъй като евентуално той е бил несполучлив. За сметка на това, той обаче публично разгласи, че Русия ще приключи присъединяване си в Новия контракт за понижаване на нуклеарните оръжия START със Съединените щати - последното останало в действие съглашение, което контролира двете страни с максимален нуклеарен боеприпас в света.

Си Ен Ен в началото заяви, че ракетният тест е бил осъществен по време на визитата на Байдън в Украйна. Впоследствие обаче един от американските чиновници посочи, че пробата е извършен тъкмо преди американският водач да дойде в страната.

Ракетата " Сармат " е показана за първи път през 2016 година Руските държавни медии настояват, че тя има обхват над 11 000 километра, може да носи бойна глава с тегло 100 тона и е проектирана като правоприемник на междуконтиненталната балистична ракета Р-36М " Воевода ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР