Русия е поела контрола върху по-голямата част от промишления град

...
Русия е поела контрола върху по-голямата част от промишления град
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Руснаците са превзели по-голямата част от Северодонецк

Русия е поела контрола върху по-голямата част от промишления град Северодонецк в Украйна, удостовери през днешния ден министерството на защитата на Англия, представено от Ройтерс.

Според постоянната всекидневна сводка на английското военно разузнаване украинските сили евентуално към момента удържат отбраната на методите към прилежащите градове Лисичанск и Лиман. Украинската войска е разрушила два моста на река Северски Донец.

Вчера губернаторът на украинската Луганска област сподели, че съветските сили са завладяли 70 % от Северодонецк, напомня Ройтерс.



ДПА цитира днешно официално съобщение на украинския общоприет щаб, съгласно което защитата на Северодонецк продължава, макар че през вчерашния ден съветската страна заяви, че е превзела центъра на града. Въпреки съветската офанзива, подкрепена с гранатомети, в боевете в околните села Боброво и Устиновка руснаците реализират нищожен триумф, написа в текста. Същевременно украинският общоприет щаб признава за " отчасти сполучлива " съветската атака в Камишеваха, населено място южно от град Лисичанск.

Лисичанск и Северодонецк са от двете страни на река Сиверский Донец и преди войната са били " градове близнаци " с общо население от 380 хиляди.

Руската атака от юг дава признаци, че руснаците се надяват да не им се постанова още веднъж да форсират Сиверский Донец, настояват анализатори от вашингтонския Институт за проучване на войната. Руските сили направиха към този момент няколко безуспешни опита да прекосят реката с понтонни мостове.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР