Със ставане на крака и аплодисменти бяха посрещнати младите таланти

...
Със ставане на крака и аплодисменти бяха посрещнати младите таланти
Коментари Харесай

Талантливите Виктория Илиева и Виктор Профиров с почетни дипломи и парична награда от Община Марица

Със ставане на крайници и овации бяха посрещнати младите гении на Община Марица – Виктория Илиева и Виктор Профиров.
Прочетете още
 „ Това е бъдещето на Община Марица! Тези деца са наслада освен за техните родители, ръководители и треньори, те са горделивост и за всички нас. Двамата са неповторими гении и извънредно се вълнувам, когато имаме сходни мотиви за горделивост. Знаете, че към този момент 13-та година поддържам и държа на развиването на децата в нашата община, с цел да има за тях един по-добър живот, а те да ни радват с достиженията, с изявите си “, показа гостите на сесията на Общински съвет – Марица кметът Димитър Иванов.

По негово предложение Общинският съвет одобри и гласоподава оптималния размер на парична премия, избран с разпоредба, за всеки един от младите гении.

„ Виктория Илиева и Виктор Профиров разнасят славата на Община Марица и България по целия свят. Виктория е притежател на Гран при от Международния фестивал за нови гласове „ Златен микрофон “ 2023, и по тази причина има достойнството да показа България на международния  конкурс „ EVOLIFEST “ с оркестъра на италианския град Еволи от 13 до 15 юни 2024. След оспорван кастинг с 200 вокалисти от страната е определена да бъде единственият български представител, който ще взе участие в авторитетния арт конгрес „ Славянски базар “, който ще се организира през юли във Витебск, Беларус. В него се съревновават реализатори от 42 страни. Виктория е „ Гласът на България “, премиите й са над 100 за първи места и Гран при, и аз съм убеден на 100 %, че тя ще завоюва и това влиятелно състезание “, безапелационен бе кметът Димитър Иванов.

Виктория Илиева е от Калековец и пее от 5-годишна. Тя наследява музикалния си гений от родителите си Илияна и Радослав Илиеви, които са ученици на АМТИИ „ Проф. Асен Диамандиев “. Майка й пее национални песни и е музикален възпитател, а татко й – дълготраен преподавател в музикалното учебно заведение в Широка лъка и гъдулар в отбор „ Тракия “. Брат й Стилиян единствено преди дни приключи междинното си обучение в СУ „ П. Кр. Яворов “ и ще продължи да учи програмиране в Техническия университет в Пловдив. Виктория и Стилиян свирят на пиано и развиват музикалните си заложби с безрезервната поддръжка на родителите си.

Виктор е от Царацово. Той е на 15 години и е златен медалист от Европейската купа по кикбокс и муай тай. От 10-годишен се възпламенява по бойните изкуства около своя по-голям брат Профир. В сбирката си има 11 златни медала от влиятелни надпревари. С лекост реализира триумфите си в спорта, само че не изостава и учебното заведение. Той е ученик на ПГАСГ „ Арх. Камен Петков “. Тренира всеки ден, има извънреден спортен дух и хъс за победи. Виктор няма съревнование, в което да не е първенец, а имаше и надпревари, в които участниците се отхвърлиха, откакто чуеха името му. Така Димитър Иванов показа даровитите деца от Община Марица с имена на спечелили.

Кметът удостои и двамата с почетни грамоти на Община Марица, пожела триумфи и още мотиви за горделивост и задоволство, като даде обещание постоянно да ги поддържа. Демонстрация на уменията на Виктор Профиров не бе направена, само че от своя страна Виктория Илиева поздрави общинските съветници, администрацията и кметовете на обитаемоте места с песента „ Лале ли си, зюмбюл ли си “. Изпълнението й разчувства и просълзи аудиторията, която бурно я приветства и подвигна на крайници присъстващите в залата на Общински съвет – Марица.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР