Русия е основната заплаха, с която се сблъскват американските сили

...
Русия е основната заплаха, с която се сблъскват американските сили
Коментари Харесай

National Interest: В Пентагона пак разказаха за „руската заплаха” в Европа

Русия е главната опасност, с която се сблъскват американските сили в Европа, написа американското издание National Interest с позоваване на главнокомандващия силите на НАТО в Европа военачалник Къртис Скапароти.

Според него, съветската страна „ продължава да дестабилизира” районната сигурност и да „ пренебрегва нормите на интернационалното право”, които обезпечават мир в Европа от момента на привършване на Втората международна война.

„ Наш стратегически приоритет е сдържането на Русия от следващи експанзии и попречване съветската страна да оказва отрицателно влияние върху европейските съдружници и сътрудници на САЩ” – споделил Скапароти.

Генералът установил, че американските военни създават разнообразни разновидности по отбрана на европейските страни от „ съветската агресия”, измежду които има и сюжети за военно противопоставяне на Русия.

Скапароти декларирал още, че военната мощ не е задоволителна за битка с „ съветската заплаха”, която излиза отвън „ рамките на европейското пространство”, да вземем за пример в Близкия Изток.

Генералът обобщил, че Русия се пробва да открития международен ред в своя изгода.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР