Русия е необходим съюзник за борбата с международния тероризъм. Това

...
Русия е необходим съюзник за борбата с международния тероризъм. Това
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Русия е необходим съюзник за борбата с международния тероризъм

Русия е нужен съдружник за битката с интернационалния тероризъм. Това сподели пред публицисти вицепрезидентът Илияна Йотова по отношение на Доклада на въоръжените сили и защитата, съгласно който Русия е съществена опасност.

„ Вижте, коства ми се, че в последно време прекалено много сила изразходваме във всевъзможни такива разногласия, идеологеми “, разяснява Йотова. „ Русия е нужен съдружник за битката с интернационалния тероризъм. Русия е страна, с която Европа би трябвало да работи. Разбира се, и България като част от Европейски Съюз “, съобщи вицепрезидентът. „ Санкциите, които Европейския съюз наложи към Русия и надлежно тя отговори по същия метод към част от европейските страни, до момента освен, че не са дали резултат, а имат и отрицателен подобен “, разяснява Йотова.

По тематиката Шенген, Илияна Йотова съобщи, че от 10-годишния си стаж на евродепутат, не чува ръководителя на Европейска комисия Жан- Клод Юнкер за първи път да приканва час по-скоро Бълагрия и Румъния да станат част от това пространство. „Той стартира по този начин и своя мандат през 2014 година Лесно е да бъдеш ръководител на Комисията, да призоваваш за бързо приемане на двете страни в Шенген с ясното схващане, че това зависи от цялостното болшинство в Европейския съвет и че Европейска комисия няма никакви правомощия“, разясни вицепрезидентът.

Председателят на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и член на Националния съвет на Българска социалистическа партия Сергей Станишев също разяснява Доклада на въоръжените сили и защитата, съгласно който Русия е съществена опасност. „Не считам Русия за съществена опасност за сигурността на България. Очевидно е, че заканите са разнообразни. Те идват от бежански и миграционни потоци, от тероризъм, който визира и заплашва всяка една страна в Европа. Влошените връзки сред Европейски Съюз и Русия оказват въздействие и върху нашите връзки с Русия. Искам да кажа персонално мнение – Русия за България постоянно е била не просто елементарен комшия. В съзнанието на българите тя остава страната, която е дала най-вече за освобождението на България от османското господство с десетки хиляди съветски войни. Ние постоянно това ще го помним. Важно е Русия да знае “, сподели Станишев.

Според него когато се формулират документи от страна на държавното управление е значимо да се регистрират и политическите послания. Станишев съобщи, че е последовател на разговора. Според него единствено посредством диаолог може да се откри политически баланс. По думите му огромното събитие на вчерашния ден е от речта на президента на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер за положението на Съюза. „ Тя беше предстояща от доста време и съгласно мен зададе доста добра посока за Европейски Съюз “, съобщи Станишев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР