Русия е назначила нов изпълняващ длъжността ръководител на своите въздушно-космически

...
Русия е назначила нов изпълняващ длъжността ръководител на своите въздушно-космически
Коментари Харесай

Генерал-полковник Виктор Афзалов поема въздушно-космическите сили на Русия

Русия е назначила нов изпълняващ длъжността началник на своите въздушно-космически сили на мястото на военачалник Сергей Суровикин, който изчезна след бързо завършилия протест на " Вагнер " против командването на въоръжените сили, предава Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

По време на протеста през нощта на 23 против 24 юни Суровикин, който в един миг командваше по този начин наречената от Москва " специфична военна интервенция " в Украйна, разгласява видеообръщение, в което прикани водача на наемниците от " Вагнер " Евгений Пригожин да се откаже от желанията си, макар че изглеждаше, че изпитва стеснение и не носеше отличителните си знаци.

След като метежът завърши с договаряния и съглашение, съветски и задгранични новинарски организации разгласиха непотвърдена информация, че против Суровикин е почнало следствие за допустимо съучастничество в протеста и че той е под домакински арест.

" Бившият началник на съветските въздушно-космически сили Сергей Суровикин е бил освободен от служба и генерал-полковник Виктор Афзалов, началникът на генералния щаб на Военновъздушни сили, краткотрайно ще извършва длъжността на пълководец на въздушните сили ", заяви РИА Новости, като се базира на неназован източник.

Суровикин си завоюва прякора " Генерал Армагедон " по време на съветската военна намеса в Сирия, показва Ройтерс. Той бе подложен отпред на съветските военни интервенции в Украйна предишния октомври, само че през януари на поста бе назначен началникът на съветския общоприет щаб военачалник Валери Герасимов и Суровикин стана негов заместител.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР