Русия е най-пряката заплаха за световния ред заради варварската война

...
Русия е най-пряката заплаха за световния ред заради варварската война
Коментари Харесай

Фон дер Лайен от Токио: Русия е най-пряката заплаха за световния ред

" Русия е най-пряката опасност за международния ред поради варварската война в Украйна и притеснителия й пакт с Китай ". Това сподели ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на диалози с японския министър председател Фумио Кишида в Токио. Фон дер Лайен и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел са в Япония във връзка годишна конференция.

„ Руското навлизане в Украйна не е просто проблем за Европа, а раздрусва ядрото на интернационалния ред, в това число Азия и това не трябва да се толерира “, сподели на собствен ред Кишида, чиято страна се причисли към глобите на Запада против Москва и режима на Владимир Путин, включително и във връзка с енергийните доставки.

По време на срещата в Токио европейските водачи показаха желанието на Европейски Съюз да бъде по-голям артист в Азия, която Фон дер Лайен назова " спектакъл на напрежението " - и поради позициите на Китай, и поради режима в Пхенян:  " Индо-Тихоокеанският район е преуспяващ район. Освен това е спектакъл на напрежение. Вземете обстановката в Източно и Южнокитайско море и непрекъснатата опасност от Република Северна Корея, “ сподели тя. 

" Европейският съюз желае да поеме по-активна роля в Индо-Тихоокеанския район. Искаме да поемем повече отговорност в район, който е толкоз жизненоважен за нашия разцвет, “ добави още Урсула фон дер Лайен.

Европейските водачи приветстваха включването на Япония в ограниченията против Русия. Дни, откакто Япония наложи нов пакет наказания на Русия поради войната в Украйна, Фон дер Лайен и Кишида обявиха, че ще продължат диалозите за партньорството за справяне с дейностите на Москва, а ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел сподели, че сходно съдействието по отношение на войната в Украйна е „ от решаващо значение за Европа, само че и за Азия “.

По време на срещата в Токио се даде началото и на стъпки за доближаване сред Европейския съюз и Япония, като бе показан документ за създаване на първото цифрово партньорство на Европейски Съюз с трета страна. Договорени са и взаимни старания да се диверсифицират и укрепят веригите на доставките и да се усили съдействието в инфраструктурата.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР