Русия е най-голямата заплаха за съществуването на България. Това написа

...
Русия е най-голямата заплаха за съществуването на България. Това написа
Коментари Харесай

Николай Слатински: България е в опасност! Русия иска да ни откъсне от цивилизования свят

Русия е най-голямата опасност за съществуването на България. Това написа в профила си във Facebook проф. Николай Слатински.

Според него страната ни е „ интегрирала… най-лошото от соца, по този начин и най-лошото от фасадната, формалната, повърхностната и имитационата народна власт “.
Ето и цялостния текст на коментара му:
Мой другар, когато някой каже:
– Каквото му е писано на човек!
дава отговор:
– Да, каквото му е писано на човек, това, само че доста е значимо по какъв начин той ще прочете писаното му, изключително сред редовете!
И с страните е същото…
Каквото ѝ е писано на България, това, само че доста е значимо по какъв начин тя ще прочете писаното ѝ, изключително сред редовете!

В кощунствените и брутални експанзии на Путин против Украйна и на Хамас против Израел има общи черти:
1. Внезапност.
2. Агресивност.
3. Масираност.
4. Циничност.
5. Жестокост.
Да прибавим и процесите в нападнатите страни – в Украйна и в Израел:
1. Конфронтациите и раздорите сред ръководещите и измежду социума.

2. Нарцистичността, самозабравеността, затвореността и откъснатостта от действителните проблеми на политическите им касти.

3. Подценяването на упоритостите на разнообразни диктатори и тирани от Алианса на злото, както и на катастрофичната сила, отделяща се след внезапното намаляване на еднополюсния модел и потъването на Запада в зоната на хедонистичния, потребителския, самодостатъчни и зацикления на материалните и чувственните „ полезности “ комфорт, водещо до загърбване на цивилизационната му лидерска задача и до отдръпване от основни задължения и отговорности.

4.Токуването със затворени очи като глухари в любовен интервал на системите за сигурност и защита.

5. Наивно приспаното публично мнение – приспано от пожелателното мислене Това не може да (ни) се случи, тъй като … това не може да (ни) се случи!
А България през днешния ден?
България би трябвало да чете доста деликатно двете разтворени книги Украйна и Израел – те за нея са освен цялостни със считани към този момент невъзможни ужаси и безчинства, само че са и мемоари от Бъдещето.

Спомени от близкото, уви, от все по-близкото бъдеще.

Да погледнем на България обективно и с паника. Даже освен с паника, а с ескалиращо обезсърчение и губене на самия смисъл какво е страна и за какво една страна се назовава страна.

1. България е освен най-силно проруски, прорашистки настроената в Европейски Съюз и в НАТО във връзка с войната в Украйна, само че и най-вече склонната да преориентира своята външна политика от Евроатлантика към Евразия.

2. България е освен най-слабото звено в НАТО и в Европейски Съюз,
само че е и западната страна, която Западът е минимум стимулиран да отбрани,
в случай че тя се нуждае от неговата отбрана.

3. България е страна(та) с извънредно декоративна и абслоютно нефункционална система за национална сигурност – спецслужбите ѝ са пробити и употребявани за политически поръчки, а армията ѝ става все по-имитационна и демотивирана, подвластна на рашистко въздействие и считана за неправилно определена кариера, носеща повече финансови и свързани с престижа на специалността минуси.

4. България е депресирана от цялостното равнодушие и дори подривната активност на
националните медии във връзка с националните ползи, цели, цели и интеграционни старания.
5. България пасивно съзерцава превръщането на корупцията не в изключение от правилото при държанието на политици, управленци, админстрация и жители, а като предписание, като единственото предписание за държание, маневриране, оцеляване и разцвет. Корупцията, станала към този момент не средство, а цел в живота и ръководството, освен непроменяемо разяжда кохезията и солидарността в обществото, само че и унищожава съпротивителните сили на това общество да действа като най-малко ненапълно обединен обществен организъм с релативно общи цели и с най-малко почти сходни настройки във връзка с няколко доста значими неща, изведени отвън скобките на всевъзможни обществени и прослоечни разногласия.

Ето това е България в наши дни. „ Интегрирала “ в неразкъсваема връзка и непробиваема сплав както най-лошото от соца, по този начин и най-лошото от фасадната, формалната, повърхностната и имитационата народна власт.

Ако по този начин продължи да деградира (въпреки стремежите на читавите хора да я трансфорат в европейска, естествена, демократична, съвременна държава), България ще замязя дефинитивно на гнила круша, подготвена да падне в лапите на оня, който разтръска малко по-безжалостно клона, на който тази гнила круша виси. Или в случай че удари гнилата круша със злобен кол.
Кой може да направи това?
Естествено, че Русия!

През последните месеци, даже безусловно през последните седмици вероятността Русия да аргументи зло на суверенитета, териториалната целокупност, свободата и независимостта на България се усили и към този момент е 25%, като този % непрекъснато нараства.
РУСИЯ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ЗАПЛАХА НЕ САМО ЗА НАШАТА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ, А И ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА СТРАНАТА НИ.
1. Русия конфигурира на върха на страната свое рисково и нездравословно острие, посредством което тя блокира витално значимите кадрови промени в службите за сигурност и в Българската войска, където тя държи съдбоносни контролни позиции.

2. Русия вкара в Народното събрание сериозна група свои протежета и сътрудници за въздействие, които влизат във всички парламентарно показани партии без, вероятно (дано!), Демократична България.

3. Русия е „ продухала “ съответни канали, посредством които документи на НАТО и България с най-високи равнища на секретност кацат на бюрото на към момента не оповестената за личност нон грата Митрофанова и бъкащото ѝ от шпиони и доброволни доносници посолство.

4. Русия редовно и обилно финансира медии и уеб сайтове, издателства и неправителствени организации, които организират искрено проруска, прорашистка и антиевропейска, антиевроатлантическа политика.

5. Русия директно оказва материална и логистична поддръжка и подклажда, подбужда, надъхва и насъсква митингите на обществени и синдикални групи за ерозия на държавността и дестабилизиране на страната.

Целта е отделяне на България от НАТО и Европейски Съюз и превръщането ѝ в Задунайска губерния – отколешната стратегическа цел на Руската империя, Съветския съюз, Руската Федерация… Лелеяна фантазия на мнозина съветски имперци или имперски руснаци, чиито имена към момента носят наши улици и площади.
България е в заплаха!
Не, освен това – над България е нависнала директна опасност.
Отечеството ни е в голяма неволя. Никога тази неволя не е била толкоз директна, директна, непосредствена и стремглаво връхлитаща ни…

09.10.2023 година

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР