Русия е извършила 626 химически атаки в Украйна от началото

...
Русия е извършила 626 химически атаки в Украйна от началото
Коментари Харесай

Русия е извършила 626 химически атаки от началото на войната, твърди Украйна

Русия е направила 626 химически офанзиви в Украйна от началото на огромната война, съгласно обява на командването на силите за поддръжка на украинските въоръжени сили във Фейсбук, представена от Укринформ.

" Силите за защита са записали 626 случая на потребление от Руската федерация на муниции, снабдени с отровни химикали. От тях 51 случая са регистрирани единствено през януари тази година ", се споделя в поста.

Всеки ден се записват до 10 случая на потребление на химикали.

Най-често съперникът употребява гранати, като да вземем за пример К-51 и РГР, които се хвърлят от дронове. Използват се обаче и самоделни взривни устройства, снабдени с дразнещи субстанции. Регистриран е и артилерийски обстрел със снаряди, съдържащи рискови химически субстанции.

На 14 декември 2023 година Украйна записва потреблението на нов вид специфични газови гранати РГ-ВО, съдържащи химическото вещество CS (хлорбензалмалонодинитрил - бел. ред.).

Най-малко 36 случая на потребление на рискови химически субстанции са документирани и изпратени за следствие в границите на наказателно произвеждане от групи за радиационно, химическо и биологическо разузнаване от военните елементи на Командването на силите за поддръжка и Службата за сигурност на Украйна.

Според Института за проучване на войната 810-а пехотна бригада на съветския Черноморски флот е удостоверила, че съзнателно употребява химически оръжия против украинските сили в очевидно нарушаване на Конвенцията за възбрана на химическите оръжия, по която Русия е страна, отбелязва Укринформ.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР