Русия е готова да инвестира 1,4 млрд. долара в развитието

...
Русия е готова да инвестира 1,4 млрд. долара в развитието
Коментари Харесай

$1.4 млрд. за Турски поток

Русия е подготвена да влага 1,4 милиарда $ в развиването на инфраструктурата на Сърбия за продължаването на плана „ Турски поток “ през страната. Това заричане даде президентът на Владимир Путин пред сръбския си сътрудник Александър Вучич, оповестява ТАСС.

Руският държавен глава е на знакова аудиенция в Белград.

„ Ние в действителност единствено приготвяме това. Наясно сме, че даже да стартираме да действаме, в последна сметка трети страни ще вземат решението. Включително и страните от Европейския съюз - доколко ще могат да защитят суверенните си и националните ползи в разговор с европейските структури “, акцентира Путин.

Руският президент съобщи, че работата по плана „ Южен поток” през България не е прекратена по виновност на Русия. Но в този момент София още веднъж демонстрира интерес към продължаването на газов поток през наша територия.

„ Готови сме за това изцяло, даже се приготвяме, подготвени сме за вложения. Малко зависи от нас, само че каквото можем – ще създадем “, сподели Путин.

Проектът „ Турски поток “ включва построяването на газопровод под Черно море до европейската част на Турция и до границата с Гърция. Първата тръба ще бъде предопределена за доставяне на турския пазар, а втората – за доставяне с газ на страните от Южна и Югоизточна Европа.

Потенциалните целеви пазари на Газпром са България, Сърбия, Гърция, Италия и Унгария.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР