Русия днес обвини Германия, че нарушава баланса на европейската сигурност

...
Русия днес обвини Германия, че нарушава баланса на европейската сигурност
Коментари Харесай

Русия: Германия излага на риск европейската сигурност със своята ремилитаризация

Русия през днешния ден упрекна Германия, че нарушава салдото на европейската сигурност със своята " ремилитаризация ", откакто Берлин предприе стъпки да усили военните си разноски в отговор на съветската инвазия в Украйна, съобщи Ройтерс.

В свои мнения, оповестени в немския щемпел тази седмица, канцлерът Олаф Шолц сподели, че скоро Берлин ще има най-голямата стандартна войска от европейските членове на НАТО.

" Ние възприемаме изказването на немския канцлер като следващо удостоверение, че Берлин е начертал курс на ускорена ремилитаризация на страната. Как може да свърши това? За жал това е добре известно от историята ", сподели говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова.

През февруари Шолц даде обещание внезапно да усили разноските за защита и да инжектира 100 милиарда евро в немските въоръжени сили, с което означи забележителен поврат за военните, които десетилетия наред след Студената война бяха незадоволително финансирани. Очаква се предлагането за разноските да бъде гласувано от депутатите през днешния ден.

Русия остро разкритикува желанията на Германия, които Берлин разгласи малко откакто Москва нахлу в Украйна. " В миг, когато е належащо да се търсят благоприятни условия за понижаване на общите закани, Германия, назад на това, поема по пътя на ескалирането на военно-политическата обстановка на европейския континент и насочва десетки милиарди евро за повишение на сериозната маса оръжия ", сподели Захарова.

Източник: БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР