Русия днес атакува подземно газохранилище в Украйна при поредната вълна

...
Русия днес атакува подземно газохранилище в Украйна при поредната вълна
Коментари Харесай

Русия атакува подземно газохранилище в Украйна

Русия през днешния ден нападна подземно газохранилище в Украйна при следващата вълна от ракетни удари по енергийни уреди в страната, съобщи украинската държавна енергийна компания " Нафтогаз ", представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. Доставките на газ за потребителите не са били наранени, добавя компанията.
Прочетете още
Изпълнителният шеф на " Нафтогаз " Олексий Чернишов заяви, че при удара по подземно газохранилище е било развалено съоръжение и че ремонтните действия не престават.

" Ситуацията няма да окаже сериозно влияние върху работата на подземното газово вместилище, защото газът се съхранява надълбоко подземен ", написа Чернишов във " Facebook ". " Повредената инфраструктура на повърхността се нуждае от ремонт, само че разполагаме с задоволително авариен потенциал, с цел да смекчим всевъзможни непосредствени въздействия ", добави той.

Украинското министерство на енергетиката и енергийни оператори оповестиха, че през днешния ден Украйна е нараснала вноса на електрическа енергия и е спряла износа, след серията от съветски офанзиви от последните дни, при които най-големият производител на електрическа енергия ДТЕК загуби 50% от потенциала си.

" За настоящия ден се чака вносът на електрическа енергия да възлиза на 14 900 мегаватчаса. Не се планува експорт ", се споделя в публикувано през днешния ден изказване на министерството на енергетиката.

В петък Русия нападна украински уреди за произвеждане и транспорт на електрическа енергия, което докара до обилни спирания на електрозахранването в доста райони, а тази заран бяха изумени и енергийни уреди в три украински области, напомня Ройтерс.

Ден преди офанзивата на 22 март Украйна е внасяла 3300 мегаватчаса, а износът ѝ е възлизал на 2148 мегаватчаса.

" Загубите (от офанзивата в петък) към този момент са оценени, като публично можем да оповестим информацията, че ДТЕК е изгубила 50% от индустриалните си мощности ", съобщи по националната телевизия Сергий Коваленко, началник на дистрибуторската компания " Ясно ". Той не оповести повече детайлности.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР