Русия декларира ограничаване на военната си активност по отношение на

...
Русия декларира ограничаване на военната си активност по отношение на
Коментари Харесай

Ангел Найденов: Далеч сме от мир и изтегляне на руските войски

" Русия заявява ограничение на военната си интензивност във връзка с Киев, на едно място се загатва и във връзка с Чернигов, на друго място във връзка с Харков. Но военната интензивност в южното направление остава. Видяхте и доскоро ракетните удари против Николаев, не престават обсадата и офанзивите против Мариупол. Имаме военни дейности, които се водят в района на Херсон. Продължава и напрежението към Одеса. Така че в северно направление може да се е лимитирала активността на съветските войски, само че в южното направление, и във връзка с Донбас в източно и западното направление на процедура остава ", изясни Найденов.

Попитани подготвени ли сме да отвърнем на удара, в случай че се наложи, Найденов съобщи, че ще има неотложен отговор от страна на НАТО. " Първо би реагирала българската войска. Естествено, с наличните средства и отбранителни качества, които имаме. Ние имаме сили за бързо реагиране, които биха могли да се задействат в границите на 24 часа, а и други сили, които да се задействат в избран интервал от време - от три дни от 40 дни. В ограниченията за повишение на сигурността задоволително ясно са написани дейности, които би трябвало да бъдат подхванати при съответния отговор на подобен удар ", отговори Найденов.

" Затова има самоограничение по концепцията за даване на части от нашите зенитно-ракетни комплекси, които са на процедура част от нашата противовъздушна и противоракетна защита ", посочи някогашният боен министър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР