Русия дълбоко уважава Корана и религиозните чувства на мюсюлманите, неуважението

...
Русия дълбоко уважава Корана и религиозните чувства на мюсюлманите, неуважението
Коментари Харесай

Путин: В Русия неуважението към Корана е престъпление, за разлика от други страни

Русия надълбоко почита Корана и религиозните усеща на мюсюлманите, неуважението към тази свещена книга в Руската федерация е закононарушение. Това съобщи съветският президент Владимир Путин, като акцентира, че тази процедура не е публикувана във всички страни. По-рано през днешния ден в центъра на Стокхолм  с позволение на полицията се организира акция по изгаряне на Корана, съобщава ТАСС.

„ Това е реликва за мюсюлманите и за всички останали е реликва. Знаем, че в другите страни постъпват по различен метод – не почитат религиозните усеща на хората и споделят, че това не е закононарушение “, съобщи съветският президент по време на посещаване в джамията " Джума " в Дербент.

" У нас това е закононарушение - и по Конституция, и по член 282 от Наказателния кодекс на Руската федерация. Това е закононарушение - пренебрежение и разпалване на междурелигиозна ненавист ", сподели Путин. „ Ние постоянно ще се придържаме към тези законодателни правила “, увери той.

Руският водач акцентира, че взаимното почитание и отношение като сред братя на християни и мюсюлмани укрепва единството на народа на Русия. „ Слава Богу, с помощта на такива духовници като вас имаме мощен междурелигиозен, междуконфесионален мир в страната “, обърна се Путин към ръководителя на Дербентската джамия " Джума " Сейдяхя Сеидов. Патриархът на Москва и цяла Русия също учи православните християни да поддържат това положение и от самото начало ни споделя: „ Мюсюлманите са наши братя “. Това е по този начин и това укрепва единството на нашия народ – многонационален, многоконфесионален, само че обединен “, акцентира съветският водач.

Путин също поздрави всички мюсюлмани в Русия за Курбан Байрам. „ Всичко ще бъде наред. Днес всички мюсюлмани честват този празник, тъй че, несъмнено, защото съм в джамията тук, желая да поздравя вас и всички мюсюлмани в Русия с този популярен празник и да ви пожелая здраве “, сподели той. Сеидов подари на президента том от Корана. „ Много ви благодаря за този подарък. Той сигурно ще откри своето място в Кремъл “, увери Путин.

По-рано през днешния ден в центъра на Стокхолм  с позволение на полицията се организира акция по изгаряне на Корана. Нейният уредник, 37-годишният преселник от Ирак Салван Момика, на който преди този момент беше отказано осъществяване на сходна проява, изтръгна страници от свещената книга на мюсюлманите и я подпали. Преди това той сложи свински бекон върху копие на книгата, което е изключително афектиран жест за вярващите, прибавя ТАСС.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР