Русия, чрез своите посолства, уведоми няколко държави за отговорността, която

...
Русия, чрез своите посолства, уведоми няколко държави за отговорността, която
Коментари Харесай

Захарова: Русия предупреди за отговорността за експерименти с военна помощ за Украйна

Русия, посредством своите посолства, уведоми няколко страни за отговорността, която ще поемат за всевъзможни опити с военна помощ на Украйна, изпращайки там оръжия и доброволци. Това сподели формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в ефира на радио " Спутник ", оповестява

" Русия към този момент реагира. Беше казано, че за всяко присъединяване в доставката на оръжие или изпращането на така наречен доброволци, за всевъзможни опити в тази посока ще носят отговорност тези страни, които ще ги организират ", акцентира тя.

„ Тези страни би трябвало да схванат - те ще носят отговорност за това. И по какъв начин ще схванат това? Много е просто. Нашите дипломати, посланици, нашите посолства са предали нашата ясно завършена, дефинирана позиция на тези столици. "

Представителят на Министерството на външните работи уточни, че тази стъпка на Москва е имала резултат в доста връзки, защото след нея неконтролираната изразителност на обособените страни закупи някаква рамка. Според нея европейските страни би трябвало да са наясно, че изпратените в Украйна доброволци и наемници " ще се върнат като безусловно подготвени бойци ", които Европа получава назад от доста години от Сирия.

На 27 февруари украинският президент Владимир Зеленски разгласи образуването на непознат легион за териториална защита в страната. По-късно той реши да вкара безвизов режим за идващите в страната от чужбина за присъединяване във военни дейности. Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Алексий Данилов сподели, че част от чужденците, които са се съгласили да вземат участие във военни дейности, скоро ще дойдат, с цел да укрепят украинската войска.

На 3 март ръководителят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин инструктира следователите от централния офис на отдела да открият самоличността и поданството на наемниците, идващи на територията на Украйна, както и да записват и проверяват обстоятелствата на присъединяване им в осъществяване на незаконни действия за привличането им към наказателна отговорност по член 359 от Наказателния кодекс на Руската федерация " Наемничество ", който планува наказване под формата на отнемане от независимост до 15 години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР