Русия атакува Харков. Това стана тази нощ, като бяха ползвани

...
Русия атакува Харков. Това стана тази нощ, като бяха ползвани
Коментари Харесай

Русия атакува Харков

Русия нападна Харков. Това стана тази нощ, като бяха употребени кракети. Те бяха пуснати в центъра, заяви кметът на втория по величина украински град Игор Терехов.

“Харков още веднъж е обстрелван от съветски ракети ”, написа той в “Телеграм ”.

“По първичната информация са атакувани централните квартали ”, добави той.

Още няколко канала в “Телеграм ” оповестиха за детонации в града, пишат международни медии.

Европейски Съюз търси решение за износа от Украйна

В същото време Европейски Съюз търси благоприятни условия да финансира износа на украинската земеделска годишна продукция. Това може да стане през балтийските страни и Полша. За това заяви еврокомисарят по земеделието Януш Войчеховски след днешното съвещание на земеделските министри от Европейски Съюз в Брюксел.

Той разясни, че главният път за експорт през Румъния не може да поеме повече количества. От друга страна пътят през Черно море остава негоден поради дейностите на Русия. Това постанова търсенето на други благоприятни условия.

Те не са стопански обосновани, затова има потребност от финансиране, заключи Войчеховски.

По неговите думи Украйна е съумяла за една година да увеличи износа. Това е станало макар въведените краткотрайни ограничавания от Европейската комисия, които отпаднаха в края на предходната седмица.

Войчеховски изрази изненада във връзка решението на Украйна да се обърне към Световната комерсиална организация. До тази стъпка се стигна поради едностранните решения на Унгария, Полша и Словакия да запазят рестриктивните мерки.

Като някогашен арбитър мисля, че извънсъдебното съглашение постоянно е за предпочитане пред дело, съобщи еврокомисарят. Украйна не е претърпяла вреди от рестриктивните мерки за износа, добави той.

Войчеховски съобщи, че ще бъдат проучени предложенията на Украйна за ограничения във връзка с износа. Европейска комисия заяви преди дни, че се планува Киев да вкара лицензи за експорт на селскостопански артикули.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР